Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hindistan, Keşmir’deki Müslümanları Katlederek Neyi Amaçlıyor?
“Keşmir konusu Filistin meselesi gibi eski bir meseledir. Filistin 1948 yılında işgal edildi. Hint yarımadası da 1947 yılında Hindistan ve Pakistan olmak üzere iki ülkeye ayrıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-07-2016 09:04 - 542 Okunma
 İran Seçkinler Meclisi Sistan ve Belucistan Sünni Halkı Temsilcisi Movlavi Ahmet Selami, Keşmir konusunun Filistin meselesi gibi eski bir mesele olduğunu belirterek; “Müslümanların Keşmir hususunda ve İslam dünyasının diğer meselelerinde ortak bir sorumlulukları vardır” dedi.Movlavi Ahmet Selami, Keşmir’deki son gelişmelere ilişkin olarak Tasnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu:
“Keşmir konusu Filistin meselesi gibi eski bir meseledir.  Filistin 1948 yılında işgal edildi. Hint yarımadası da 1947 yılında Hindistan ve Pakistan olmak üzere iki ülkeye ayrıldı.
 
O dönemde, Müslümanların çok olduğu bölgelerin Pakistan’a, Müslümanların az olduğu bölgelerin ise Hindistan’a bağlanması kararlaştırılmıştı. Örneğin Müslümanların yerleşim bölgesi olan Bangladeş bir süre sonra Pakistan’dan ayrılmış ve bağımsızlığını kazanmıştı. Bu nedenle Keşmir de Pakistan’ın bir parçası sayılmalıdır.
 
Keşmir’in bir kısmı bağımsız bölgedir ve Pakistan’a aittir. Diğer bir kısmı ise Hindistan’ın kontrolündedir. Bugüne kadar Hindistan ve Pakistan arasında 3 savaş yapılmış ve bu savaşların üzerinden 70 yıl geçmiştir.
 
O dönemde Keşmir’in durumu kesinleşmemişti.  Referandum yapılarak halkın Pakistan’ın mı yoksa Hindistan’ın mı bir parçası olmak istediği konusunda oy vermeleri kararlaştırılmıştı.
 
Müslümanların Keşmir konusunda ve İslam dünyasındaki diğer olaylar karşısında ortak bir sorumlukları vardır. Ülkelerin iç işlerine müdahale etmek dine ve uluslararası kanunlara göre yanlıştır. Ancak Keşmir’deki Müslümanları sözlü ve siyasi olarak korumak tüm ülkelerin görevidir.
 
Eğer İslam ülkeleri ve İslami gruplar bu konuda kendilerini sorumlu görmezlerse, dini ve şer’i vazifelerini tam olarak yerine getirmemiş olurlar.
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, yapmış olduğu konuşmalarda sürekli olarak Keşmir’deki Müslümanların durumunu dile getirmiştir. İslam İnkılabı Rehberi her zaman dünya Müslümanlarını özellikle de Keşmir ve Birmanya’daki Müslümanları korumuştur.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-07-2016 09:04 - 542 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım