Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
“Hiçbir Şekilde Kimyasal Silah Kullanmadık”
Suriye yönetimi kendi elinde kesinlikle hiçbir kimyasal silah bulunmadığını ve kimyasal silahtan yararlanmadığını bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-04-2017 08:51 - 626 Okunma
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün; ABD, Fransa ve ABD’nin Suriye’yi, “İdlip kırsalı Han Şeyhun Beldesinde silahlı örgütlere karşı kimyasal silah kullanmasıyla” bir karar tasarısını tartıştı.
 
BMGK oturumunda konuşan Suriye’nin BM daimi heyeti maslahatgüzarı yetkili bakan Munzur Munzur; Suriye’nin, Suriye ordusunun elinde herhangi bir kimyasal silahın bulunmadığını, geçmişte de hiçbir şekilde kullanmadığını vurguladığının altını çizdi.
 
Munzur Suriye’nin; aralarında El Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinin de bulunduğu terör örgütlerin özellikle Türkiye hükümeti aracılığı ile zehirli kimyasal madde elde ettiklerine dair kanıtlar eşliğinde 90’dan fazla resmi mektubu BM ve BMGK’ye gönderdiğini hatırlattı.
 
ABD komutasındaki uluslar arası koalisyonun Suriye’de masum sivil halka, altyapı ve hizmet kurumlarına yönelik saldırılarına dikkat çeken Munzur, Suriye’de altyapının sabote edilmesi ve sivillerin öldürülmesinin siyasi ahlaki sorumlularından birinin de Fransa olduğunu ifade etti.
 
Suriye’de kimyasal silahların kullanılmasından en çok faydalananların, altı yıldan fazla süredir Suriye ve halkını muhtelif yönlü savaşla hedef alan rejimlerin olduğuna vurgu yapan Munzur; terörü destekleyen, yönlendiren ve örtü temin eden bu rejimlerin bu şekilde teröristleri maruz kaldıkları yenilgilerden ve yok olmaktan kurtaramaya çalıştıklarını belirtti.
 
Suriye’nin gerçeklerin çarpıtılıp asılsız suçlamaların uygulanmasını mutlak bir şekilde reddettiğini belirten Munzur; aynı zamanda Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütüne katılımı kapsamında üstüne düşen tüm görev ve sorumluluklarına bağlı kalmaya devam edeceğini de kaydetti. Munzur fakat Suriye’nin teröre karşı mücadelesini de azim ve kararlılıkla sürdüreceğini, hiçbir provokasyon, siyasi ya da medyatik baskı veya Suriye’de masum insanların kanlarıyla yapılan ucuz ticaret ile bu mücadelesinden caymadığını ve caymayacağının da altını çizdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-04-2017 08:51 - 626 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım