Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Haşd El Şabi Hristiyan Savaşçılar Komutanı:”Musul IŞİDE Mezar Olacak”
Irak Haşd El-Şabi Hristiyan savaşçılar komutanı, “IŞİD terör örgütünün Suriye’ye kaçmasına izin vermeyeceğiz. Musul IŞİD’e mezar olacak” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-10-2016 08:24 - 880 Okunma
 
Irak Hristiyan Hareketi diğer bir adıyla Babilyun Tugayları, Haşd El-Şabi’nin (Gönüllü Halk Güçleri) bir alt birimidir. Babilyun Tugayları son zamanlarda teröristlere karşı yürütülen operasyonlardaki rolü ve  Haşd El-Şabi ile birlikte IŞİD ile mücadelede sağladığı işbirliğiyle gündeme gelmişlerdir.
 
Iraklı Hristiyan bir genç olan Şeyh Rayan Salim El-Keldani, Hristiyan Babilyun Tugayları Komutanıdır. Bu komutan konuşmalarında defalarca, “Biz John ve Vahab’ın (Kerbala şehitlerinden iki kişi) evlatlarıyız. IŞİD ise Yezid’in evlatlarıdır” ifadesinde bulunmuştur.
 
Babilyun Tugayları en önemli hedeflerinden birinin IŞİD ile mücadele etmek ve Musul’u kurtarmak olduğunu açıkladı. Bu yüzden bu birlikteki gönüllü kuvvetlerin büyük bir kısmı Musul halkındandır. Musul, eski ve tarihi kiliseleriyle meşhur bir şehirdir ve Hristiyanlar için doğunun ana sembollerinden biridir. Tarihte ilk kez IŞİD’in aşırılığı ve zorbalığı nedeniyle Hristiyan grupların elinden çıkmıştır.
 
Şeyh Rayan El-Keldani, Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda Musul’u kurtarma operasyonlarında IŞİD ile mücadeledeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Şeyh Rayan El Keldani verdiği röportajda şunları söyledi: “Başta şunu söylemeliyiz ki, pazar günü Irak Başkomutanı, ordu ve diğer birlikler tarafından Musul’u kurtarma operasyonlarının başladığını açıkladı. Bu operasyonlara aynı zamanda Haşd El-Şabi kuvvetlerinden Musul’a bağlı 5 birlik de katıldı. Şimdiye kadar ordu, polis ve Gönüllü Halk Güçleri’nin ortak operasyonuyla birçok bölge IŞİD’den kurtarıldı. Önümüzdeki günlerde diğer Gönüllü Halk Güçleri birimlerinin de operasyonlara katılması bekleniyor ve biz bu konuda Musul’da IŞİD kuvvetlerine yardım ve desteği engellemek için başkomutanın emrini bekliyoruz.”
 
Musul’u kurtarma operasyonlarına katılan bütün silahlı kuvvetler IŞİD’in Musul’dan Suriye’ye kaçmasına engel olacaklarının sözünü verdi
 
 Şeyh Rayan El-Keldani sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bugün Gönüllü Halk Güçleri’nin bütün grupları ve bütün birimleri olarak, IŞİD terör örgütü mensuplarının Suriye’ye kaçmasına ve Suriye’den Musul’a girmesine izin vermeyeceğimiz konusunda söz verdik. Onlar tamamen kuşatılmalıdır. Çünkü eğer IŞİD kuvvetleri Suriye’ye kaçarsa bu Musul şehri ve Irak’ın tamamı için bir tehlikedir. Bugün bütün teçhizatımız ve askerlerimizle Musul’u kurtarmaya hazırız.
 
Musul’u IŞİD’e mezar olacak
 
 IŞİD ile operasyonlar devam ediyor ve bu terör örgütüne Suriye’den hala yardım ulaşıyor. Ama biz Musul’un IŞİD’e mezar olacağı konusunda söz verdik ve bizler Irak Gönüllü Halk Güçleri olarak, Musul’un IŞİD terör örgütünün Irak’taki son üssü olacağına inanıyoruz.”
 
El Keldani, Türkiye kuvvetlerinin Irak’taki varlığı hakkında da şunları söyledi: “Türkiye kuvvetleri hakkındaki karar Irak hükümetinin Başkomutanının elindeydi. Bizler Gönüllü Halk Güçleri olarak hükümet yetkililerinin bu kararına karşı çıkamayız. Sizlerin de bildiği gibi Irak Başkomutanı Türk kuvvetlerinin sadece Başika’da bulunmasına izin verdi. Eğer bu bölgeden bir metre bile ileri adım atarlarsa onlarla IŞİD gibi mücadele edeceğiz.
 
Irak Gönüllü Halk Güçleri olarak, Irak ile yapılan anlaşma çerçevesine çıkan bütün kuvvetlere IŞİD gibi muamele edeceğimizi açıkladık. Irak’taki askeri varlık konusunda Ankara ve Bağdat arasında görüşmeler var. Haber kaynaklarının da ifade ettiği gibi, Türkiye’den üst düzey bir heyet Bağdat’a gelecek ve bu konuda görüşmeler gerçekleşecek.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-10-2016 08:24 - 880 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım