Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
‘Halep’in Özgürleştirilmesi ABD ve Müttefikleri İçin Büyük Darbe’
Güney Amerika medyası için Ortadoğu muhabirliği yapan Arjantinli gazeteci Leandro Albani, Halep’in Suriye ordusu tarafından geri alınmasının 4 yıldır ülkede faaliyet gösteren tüm terörist gruplar ve ABD ile müttefikleri için büyük darbe anlamına geldiğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-12-2016 09:00 - 595 Okunma
Washington’un özellikle son aylarda birbirinden kopuk terörist grupların yeniden gruplanabilmesi için mümkün olan her şey yaptığını kaydeden Albani, “ABD’nin tek hedefi, bu grupların yeniden silahlanmasıydı” dedi. Suriye hükümeti ve ordusunun, savaşın başından bu yana teröristlere ve ABD’ye en büyük darbeyi indirdiğini söyleyen Arjantinli gazeteci, Halep’teki durumla ilgili olarak şunları aktardı:
 
“Halep’te daha önce terörist grupların kontrolünde olan mahallelerde bu gruplar sivil halk için hiçbir şey yapmadı. Kontrol ettikleri mahallelerde hırsızlık, sivillere yönelik cinayetler yaşanıyordu ve siviller canlı kalkan olarak kullanılıyordu. Kentin nasıl yeniden inşa edileceğine bakmamız lazım. Birçok terörist kaçtı ama bazıları Halep’te faaliyetini sürdürüyor.” 
 
‘SURİYE VE RUSYA YENİ SALDIRILARA HAZIR OLMALI’
 
Benzer durumun ülkenin kuzey bölgelerde de yaşandığını belirten Albani, “Kürt birlikler neredeyse tüm bölgeleri kurtardı ama bazı terörist grupların üyeleri saldırılara ve katliamlara devam ediyor. Suriye ordusu ve Rusya yeni terörist saldırılara hazır olmalı” diye konuştu.
 
Suriye hükümetinin son 1 yılda isyancı grupları silah bırakmaya ve yeniden sivil topluma katılmaya ikna etmek için birçok anlaşma imzaladığını bildiren Güney Amerikalı muhabir, “Washington ve müttefiklerinin insani tekliflerine gelince bunlar hep zayıftı ve bazı teklifler, Beyaz Kasklar gibi sözde insani olan ama aslında isyancıları destekleyen sivil toplum örgütü ve grupların bölgeye gönderilmesini öngörüyordu” yorumunda bulundu.
 
‘TERÖRİSTLER DİYALOG KURACAK DURUMDA DEĞİLLER’
 
“Her halükarda Halep ve Suriye genelinde ateşkes uzun sürmeyecek, çünkü terörist gruplar onu asla kabul etmeyecek, çünkü diyalog kuracak durumda değiller” diyen Albani, “Uzlaşı ve ülkenin onarımı planları en iyi Rusya’nın müdahalesiyle işliyor” diye ekledi.
 
ajanslar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-12-2016 09:00 - 595 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım