Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Görmez: İşte Özlenen Tablo
Artık İhtilaflar Olmasın
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 13:00 - 1522 Okunma

Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği “İslâm ülkeleri Ramazanda İstanbul’da buluşuyor” programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılımıyla İstanbul’da başladı. Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilen iftar programında ile bir araya gelen İslâm ülkeleri liderleri, birlik mesajları verdi.

İftar yemeğinin ardından katılımcılara seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Son yıllarda Irak’tan duyduğumuz haberler hepimizin kalbine bir kâbus gibi çöküyor. Bugün burada İslâm dünyasının özlediği bir tabloyu göreceğiz.” diyerek Irak Sünni Divanı Başkanı Ahmed El Samarrai ile Irak Şii Divanı Başkanı Salih El Haydari’yi bir araya getirdi.

“İftar sofrasında iki liderin yan yana oturmalarını istesem acaba bana kızarlar mı?” düşüncesinin içinden geçtiğini söyleyen Başkan Görmez, her iki liderin de kendi istekleri ile yan yana oturduklarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bize bu tabloyu yaşattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum.” diyen Başkan Görmez, “Artık İslâm dünyasında hiçbir zaman kardeşler arasında ihtilaf olmasın istiyoruz.” diye konuştu.

Irak Sünni Divanı Başkanı Ahmed El Samarrai ile Irak Şii Divanı Başkanı Salih El Haydari de kürsüde birlikte yaptıkları konuşmada, aralarına sokulmak istenen ihtilafın farkında olduklarını dile getirerek buna müsaade etmeyeceklerini ve bu birlikteliğe nifak sokmak isteyenlerin planlarında başarısız olacağını söylediler.

Irak’ın bütünlük içinde yaşaması için kardeşlik vazifesinin yerine getirilmesini isteyen Irak Şii Divanı Başkanı Salih El Haydari, her iki divan başkanlığının birlikteliğinin Irak halkı tarafından da benimsendiğini belirterek, “Irak’ta herhangi bir nifak veya bir sorun olduğunda ikimiz birlikte medyaya çıkarak bu nifakı tam olarak yok ediyoruz.” diye konuştu.

Müslümanlar arasındaki sevgi bağının sadece Irak’ta değil dünya çapında da pekiştiğini ifade eden liderler, her zaman Irak’ın yanında olmasından ve bu buluşmayı sağlamasından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e teşekür ettiler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 13:00 - 1522 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım