Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Google'den 'Unutulma hakkı' formu kararı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2014 13:02 - 1211 Okunma

  Avrupa Adalet Divanı'nın internette "unutulma hakkı" kararı üzerine arama motoru devi Google harekete geçti. Google yönetimi internete, Avrupa'da yaşayan internet kullanıcılarının, Google arama motorunda kendileri hakkında çıkan internet linklerini sildirebilmelerini öngören bir form hazırladı. Söz konusu uygulamanın ne kadar süreceği konusunda ise Google bir açıklama yapmadı.

Avrupa Adalet Divanı mayıs ayı ortasında, Google gibi internet arama motorlarının, internet kullanıcılarına yönelik her sonucu gösteremeyeceğine hükmetmişti. Kararda, AB vatandaşlarının kişilik haklarını ihlâl ettiğine inandıkları kendileriyle ilgili internet sayfalarının arama motorunda gösterilmemesi hakkına sahip olduğu belirtilmişti. Adalet Divanı söz konusu arama motorunun internet kullanıcısının bu talebini reddetmesi halinde, vatandaşların verileri korumadan görevli yetkililere şikayette bulunabileceğini ya da dava açabileceğini kaydetmişti.

Gerekçe belirtilmeli

Google'a böyle bir başvuruda bulunmak isteyenler formu doldurmanın yanı sıra kimliklerini de forma eklemek zorunda. Google'un arama motorunda ilgili isim hakkında çıkan internet linklerinin formda tek tek belirtilmesi ve Google'a neden silinmesinin istediğinin açıklanması gerekiyor. Google yönetimi bu formun bu konuyla ilgili alınan ilk önlem olduğunu, önümüzdeki aylarda veri güvenliğinin korunmasından sorumlu birimler ve diğer kurumlarla işbirliğine gidileceğini ve bu konuda iyileştirme yapılacağını belirtti.

İnternet kullanıcılarının Google'ın formunu doldurup göndermelerinin ardından, formun işleme konulduğuna dair bir mesaj aldıkları belirtiliyor. Ancak işlemin ne kadar süreceği konusunda Google bir bilgi vermedi. Google yönetimi söz konusu kararla ilgili olarak bir danışma komisyonundan yardım aldığını açıkladı. Bu danışma komisyonunun üyeleri arasında Google eski Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Vikipedi kurucularından Jimmy Vales, Oxford ve Leuven (Belçika) üniversitelerinden uzmanlar, İspanya'nın eski üst düzey veri koruma uzmanı Jose Luis Pinar, BM düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü özel raportörü Frank La Rue de bulunuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2014 13:02 - 1211 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım