Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gazze Ambargosu Kalkıyor mu? Hamas’ın Durumu Ne Olacak?
Türkiye Gazze ablukasının kaldırılması şartından geri adım attı. Buna karşılık İsrail Türkiye’nin Gazze’ye Ashdod limanı aracılığı ile insanı yardım ve malzeme geçişine izin verecek.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-06-2016 10:26 - 712 Okunma
“Mavi Marmara Seferinden 6 yıl sonra iki ülke arasında oluşan oldukça derin gerginlik ve kopukluğun sonlandırılması için harekete geçildi.
 
İsrail hükümet kabinesinin önümüzdeki çarşamba günü toplanarak Pazar günü gerçekleşmesi beklenen son “uzlaşma toplantısı”nda belirlenecek olan anlaşmanın teyit edilmesi bekleniyor.
 
Daha Türkiye ile normalizasyona karşı çıkan Yeni Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın olumlu oy kullanılacağı belirtiliyor.
 
KIRGINLIĞIN SONU GELİYOR
 
Siyasi Güvenlik Kabinesi Çarşamba günü toplanarak Türkiye ile İsrail arasında uzlaşma anlaşmasını iki ülkeyi krize sokan Mavi Marmara olayından 6 yıl sonra onaylamak için bir araya geliyor. Bu haber ilk defa Kanal 2’nin tecrübeli muhabiri Amnon Abramovich tarafından akşam haberlerinde verildi.
 
Ynet’te de son olarak belirtildiği üzere Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın bu anlaşmaya karşı çıkmayacağı belirtiliyordu.
 
Anlaşma detayları İki ülke heyetlerinin Pazar günü gerçekleştirilecek buluşmasında kesinleştirecek. İsrail Heyetinin başında Başbakan Binyamin Natanyahu’nun özel elçisi Yosef Cheihanover ve Milli Güvenlik Kurulu Başkan yardımcısı Yaacov Nagel ile Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yer alacak.
 
Buluşma sonunda heyetler anlaşma temaslarının sona erdiği ve uzlaşmaya varıldığı beyan edilecek.
 
İMZA İÇİN MAHKEMELERDEKİ DAVALARIN İPTALİ BEKLENECEK
 
Resmi anlaşma ve imzalar ise Türkiye’nin İstanbul Mahkemelerinde İsrail asker ve komutanları aleyhine açılan davaların iptalini gerçekleştirmesine bağlanarak anlaşma şartını yerine getirmesine kadar beklenecek ve imzalar bundan sonra atılacak.
 
Zaten özür şartını yerine getirmiş olan İsrail tazminat olarak 21 milyon dolar’ı kurulacak olan “Türk insani Fonu”na (vakfına), hayatını kaybedenlerin ödenmek üzere aktaracak.
 
Bunun sonucunda ise ülkeler arasındaki ilişki normale dönecek ve karşılıklı elçiler görevlerine dönecek.
 
TÜRKİYE GAZZE ABLUKASININ KALDIRILASI ŞARTINDAN GERİ ADIM ATTI
 
Türkiye Gazze ablukasının kaldırılması şartından geri adım attı. Buna karşılık İsrail Türkiye’nin Gazze’ye Ashdod limanı aracılığı ile insanı yardım ve malzeme geçişine izin verecek. İsrail aynı zamanda Türkiye’nin Gazze’de hastane, enerji santrali ve deniz suyunu içme suyuna çevirebilecek bir arıtma tesisi kurmasına izin verecek.
 
İsrail de Hamas yönetim kademesinin İstanbul’dan çıkması talebinden geri adım attı. Ancak Türkiye Hamas’ın Türkiye’den İsrail aleyhine faaliyet göstermesine izin vermeyeceğini taahhüt edecek.
 
Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Hamas konusunun İsrail ile anlaşma imzalanmasına engel olmadığını belirtmiş.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-06-2016 10:26 - 712 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım