Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Eş Zamanlı Olarak Çekilelim
Muallim; Suriye yönetiminin silahlı muhalefet ile eşzamanlı olarak ordu birliklerini kentlerden çekmeye hazır olduğunu açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2012 12:15 - 1067 Okunma

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Sankt Petersburg’da görüşmesinin ardından Suriye yönetiminin silahlı muhalefet ile eşzamanlı olarak ordu birliklerini kentlerden çekmeye hazır olduğunu açıkladı.

İki bakan arasındaki görüşmeler iki saat sürdü. Suriye Dışişleri Bakanı ülkedeki durumu Şam’ın bakış açısından değerlendirdi. Sergey Lavrov görüşmelerin ayrıntılarını “Rossiya-24” kanalına şöyle anlattı:

“Suriye yönetimi silahlı grupların yerleşim merkezleri ele geçirmesine izin vermemeye kararlıdır ve bu tavır Annan planından kaynaklanıyor. Suriye konusunda yapılacak konferans konusundaki tutumumuzun en önemli noktalarından biri hükümete bağlı ordu güçlerinin silahlı muhalefetle eşzamanlı olarak şehirlerden ve yerleşim merkezlerinden uluslararası gözlemcilerin kontrolü altında çekilmesini öngörüyor. Bakan bugün bana Suriye yönetiminin buna hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Esad’ın adına konuşan Suriye Dışişleri Bakanı, Şam’ın şehirlerden eşzamanlı çekilmeyi öngören bir anlaşmayı destekleyip yerine getireceğini söyledi. Şimdi öteki tarafın da buna hazır olmasını sağlamamız gerekiyor. Suriye’de faaliyet yapan BM misyonunun bu amaçla plan oluşturup onun yerine getirilmesini sağlaması gerekiyor.”

Az önce Rusya Dışişleri Bakanı Rusya’nın hükümete bağlı ordu birliklerinin ve silahlı muhalefetin yerleşim merkezlerinden eşzamanlı çekilmesine karar verildiği takdirde Suriye’deki uluslararası gözlemcilerin sayısının artırılması gerektiği kanısında olduğunu ifade etmişti.

Moskova, Şam ve neredeyse tüm muhalif grupların liderleri dâhil olmak üzere Suriye’deki kargaşanın bütün tarafları ile görüşmeler yapıyor. Sergey Lavrov bu temaslara yakında Cenevre’de uluslararası düzeyde devam edileceğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Şimdi krizin oldukça kritik dönemindeyiz. Cenevre Konferansına da hazırlanıyoruz. Katılımcıların bileşimi ve konferansın gündemi belirlenirken Suriyeli meslektaşlarımızla görüşmek çok önemliydi. Biz onları Annan planını yerine getirmeye hazır olduklarını gerçek işlerle doğrulamaya çağırdık. Onların yaptıkları az değil fakat daha çok yapmaları gerekiyor. Tabii ki karşı taraf da talepleri yerine getirmeli.”

Moskova, Suriye krizinin çözümünün tek mümkün senaryosu olarak Annan planını görüyor. Şu anda bu plan BM Güvenlik Konseyi’nin tam desteğini gören tek plandır.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2012 12:15 - 1067 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım