Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ermeni muhalif aktivist, Azerbaycan'a sığındı
Ermenistan'da siyasi görüşleri nedeniyle baskıya uğrayan ve hamile eşine uygulanan şiddet nedeniyle doğmamış bebeğini kaybeden insan hakları aktivisti Vahan Martirosyan, Azerbaycan'a sığınma başvurusu yaptı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2015 08:27 - 869 Okunma
Ermenistan yönetiminin fiziksel ve siyasi baskılarına maruz kaldığını belirten Ulusal Özgürlük Hareketi adlı sivil toplum örgütünün lideri Vahan Martirosyan, ailesinin can güvenliği için ülkesini terk edip Azerbaycan'a kaçtı. Muhalif siyasetçi, Azerbaycan'dan sığınma hakkı talep etti.
Milli Özgürlük Hareketi Başkanı Vahan Martirosyan, amacının "Dünya kamuoyunun, uluslararası kurum ve kuruluşların, özellikle de Ermeni diasporasının Sarkisyan ve çevresinin işlediği suçlarla ilgili gözünü açmak" olduğunu söyledi.
Martirosyan, Bakü'de eşi ve çocuğuyla düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan'da çok iyi karşılandığını vurgulayarak, Ermenistan'daki yolsuzluklara karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle son dönemde üzerindeki baskıların arttığını ve ülkesini terketmek zorunda kaldığını ifade etti. 
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve çevresinin, ülkeyi diktatörlükle yönettiğini ve yolsuzluklara bulaştığını savunan Vahan Martirosyan, "İktidar partisi milletvekili Mger Sedrakyan ve adamlarının kendisini susturmak istediğini" söyledi. Martirosyan, "Evime baskın yaparak, yaşlı annem ve iki çocuğumun önünde beni darp ettiler. Eşim çocuğunu düşürdü. Bu nedenle ülkemi terk ettim" diye konuştu.
Ermenistan'da yönetimin işlediği suçların, en etkili biçimde Azerbaycan basını tarafından duyurulabileceğini belirten Martirosyan, "Amacım dünya kamuoyunun, uluslararası kurum ve kuruluşların, özellikle de Ermeni diasporasının Sarkisyan ve çevresinin işlediği suçlarla ilgili gözünü açmaktır" ifadesini kullandı. 
Martirosyan, Ermeni yöneticilerin son 20 yıldır koltuklarını korumak için Avrupalı yetkililere milyonlarca dolar rüşvet verdiğini de iddia ederek, Karabağ sorununun, çözüm istemeyen Sarkisyan rejimi tarafından kasten sürdürüldüğünü söyledi. 
"SAVAŞ ERMENİSTAN İÇİN FACİA OLUR"
Karabağ sorununun, Ermenistan'da ekonomik ve toplumsal hayata büyük zarar verdiğini ifade eden Martirosyan, "Ermenistan'da aklı selim hiç kimse savaş istemiyor. Eski nesil bizim halklarımızın nasıl dost olduklarını biliyor. Yeniden savaş başlaması halklarımız için bir trajedi olur. Sadece insanların ölümünden fayda sağlayacak şahısların işine yarar" yorumunu yaptı. 
Martirosyan, Ermenistan ordusunun çok güçsüz durumda olduğunu belirterek, "Değil Azerbaycan ordusu, Afrika'dan herhangi bir ordu saldırsa Ermeni ordusu dayanamaz. Savaş Ermenistan için facia olur" diye konuştu. 
Vahan Martirosyan, Yukarı Karabağ Ermenileriyle ilgili de "Karabağ'da bugün referandum yapılsa ve insanlar fikirlerini özgürce ifade edebilse eminim Azerbaycan vatandaşı olmaktan yana oy kullanırlar. Şuşa, ölü şehir gibi. Tarlalar boş duruyor. Hankendi'de apartmanlardaki dairelerin çoğu boş. Oralarda kimse yaşamıyor. Askerleri saymazsak Karabağ'da 40 bin kişi var" ifadesini kullandı. 
"SURİYE VE IRAK ERMENİLERİNDEN SUÇA BULAŞANLAR KARABAĞ'DA"
Ermeni muhalif Martirosyan, Ermenistan'a son yıllarda Suriye ve Irak'tan yaklaşık 20 bin sığınmacının geldiğini, bu kişilerin büyük bölümünün ya ülkelerine döndüğünü yada Avrupa'ya gittiğini belirtti. Martirosyan, Suriye ve Irak Ermenilerini kastederek, "Terörizme ve suça bulaşmış kişiler ise Yukarı Karabağ'a yerleştirildi" iddiasında bulundu.
Halkın Ermenistan yönetiminin yolsuzluklarının farkında olduğunu ve ülkede gerçek bir muhalefet olmadığından ses çıkaramadığını dile getiren Martirosyan, "Ben Ermeni milliyetçisiyim. Vatanımı çok seviyorum. Ülkemin bu durumda olmasını istemiyorum. Sarkisyan rejiminin, halkı nasıl korku altında tuttuğunu tüm dünyanın bilmesini istiyorum" dedi.
"ERİVAN'DA DURUM ÇOK KÖTÜ"
Martirosyan, Ermenistan'da Sarkisyan ve çevresi giderek zenginleşirken, halkın fakirleştiğini, altyapının kötüleştiğini, iş bulanlara bir mucizeyi başarmış gibi bakıldığını ifade ederek, "Emekli maaşları da 80 dolar civarında. Bu parayla yaşanmaz. Ülkede bir milyon 800 bin kişi kaldı. Herkes ülkeyi terketti. Dışarıdan para yardımı gelmezse halk açlıktan ölür. Tüm yasal işler rüşvet karşılığında gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
Vahan Martirosyan, bundan sonraki adımının ne olacağına henüz karar vermediğini, Azerbaycan'dan üçüncü bir ülkeye gidip gitmeyeceğinin ya da Bakü'den siyasi sığınma talebinde bulunup bulunmayacağının belirsizliğini koruduğunu bildirdi.
Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne de çağrıda bulunan Martirosyan, Ermenistan'da kalan yakınlarının can güvenliğinin temin edilmesini istedi.
Ermeni muhalif ve sivil toplum kuruluşu Milli Özgürlük Hareketi Başkanı Vahan Martirosyan, ülkesinde gördüğü baskılar ve can güvenliğine yönelik tehdit nedeniyle Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşlarına müracaatta bulunmuş, yetkili kurumlardan olumlu yanıt aldıktan sonra ailesiyle Gürcistan üzerinden güvenli şekilde Bakü'ye ulaştırılmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2015 08:27 - 869 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-11-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım