Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan'dan ABD'ye; 'Tercihini yapmak zorundasın'
25 gündür süren meydan nöbetlerinin son konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye rest çekerken, "Ya Türkiye ya darbeci FETÖ" ifadesini kullandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-08-2016 09:44 - 1385 Okunma
Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık bir aydır süren meydan nöbetleri bu akşam sona eriyor. Nöbetlerin son konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Beştepe'de Külliye önünden yaptı. Diğer meydanlarda da canlı olarak izlenen konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye rest çekti; 'Ya Türkiye ya darbeci FETÖ' ifadesini kullandı
 
Erdoğan, meydan nöbeti için Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan büyük bir kalabalığa seslendi. Cumhurbaşkanlığı makamının yer aldığı ana binanın şeref kapısı önünde kurulan platform üzerinden vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden ilk gününden bu yana halkın gösterdiği direniş için teşekkürlerini iletti.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
 
"Bütün dünya görsün, şimdi Türkiye daha güçlüdür. 15 Temmuz sonrasında sağladığımız bu toplumsal mutabakatı, siyasal mutabakatı bozmamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız. Bir daha ayrılığa, tefrikaya asla geçit vermeyeceğiz."
 
"Ankara, ülkemizde adeta kurtuluş günü olmayan ender şehirlerimizden biriydi. 15 Temmuz, Türkiye'nin tamamıyla birlikte Ankara'nın da kurtuluş günüdür."
 
"Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veya demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda."
 
"Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak'ta yine şehitlerimiz var. Mardin'de, Diyarbakır'da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor."
 
"Biz bunlara (FETÖ) terör örgütü dedikçe, silahsız terör örgütü olur mu dediler. Milletin silahlarını millete çevirerek dünyanın en alçak örgütü olduklarını kanıtladılar. Yıllarca mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline kan da bulaştı, ülkeye de millete de ihanet ettiler. Kandil’de birileri açıklama yapıyor, şehirlere ineceklermiş. PKK'sı, DAİŞ'i FETÖ'sü.. Topunuz gelin. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var."
 
"Pazar günü bu millet Yenikapı'da farklı bir destan yazdı. 21.yy için yeni bir kapı açtı."
 
"Bunlar nasıl bir bedel ödeyeceklerini göremediler. Şehitler tepesi boş değil bunu hesap edemediler. Bu hain örgütün eline milletin kanı bulaştı. Millete çektikleri silah kendi suratlarında patladı. 79 milyon tek millet, tek bayrak, tek vatan bu toprak üzerinde hesaba girenler bedelini öder."
 
"Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü evlerimizde, iş yerlerimizde, her yerde sahip çıkacağız."
 
 
BİNALİ YILDIRIM: FETÖ GELECEK, HESAP VERECEK
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce söz alan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları ise şöyle:
 
Bu katillerden mutlaka hesap soracağız, onları en ağır cezayla cezalandıracağız. Türkiye'nin, Türk milletinin istiklalini 1 dolara satan bu kalleşlere, bu alçaklara geçit vermeyeceğiz.
 
O gece iradenizi, demokrasiyi hedef alan hain kalkışmaya cevabı tam burada, Beştepe'de sizler verdiniz. Kızılay'da, kahraman Kazan'da, Gölbaşı'nda sokak sokak, cadde cadde milli iradeyi yok etmeye kalkışanlara, FETÖ'cü katillere dersini verdiniz.
 
FETÖ gelecek, hesap verecek. Bütün dünya görsün, şimdi Türkiye daha güçlüdür. 15 Temmuz sonrasında sağladığımız bu toplumsal mutabakatı, siyasal mutabakatı bozmamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız. Bir daha ayrılığa, tefrikaya asla geçit vermeyeceğiz.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-08-2016 09:44 - 1385 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım