Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
El Ezher Şeyhi: Yemen’de Öldürülen Suudi Askerler ‘‘Şehit’’ Değil
Yemen savaşına katılan ve öldürülen BAE ve Suudi Arabistanlı askerler, şehit değildir, fakat Suudi Arabistan ve koalisyonunun Yemen’e saldırısı sırasında hayatlarını kaybeden Yemenliler şehittir. Bunu bir fetva olarak algılayabilirsiniz, zira Yemen savaşında ölen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri askerleri şehit olamaz.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-09-2016 08:09 - 674 Okunma
 
El Ezher Şeyhi: Yemen’de Öldürülen Suudi Askerler ‘‘Şehit’’ Değil
08.09.2016 © RAST HABER 
paylaş tweetle
paylaş
El Ezher Şeyhi, Riyad ve Ebu Dabi yönetiminin aksine, Yemen’de öldürülen Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan askerlerinin, şehit olmadığına fetva verdi.
 
Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de düzenlenen ‘‘Ehlisünnet’’ paneli büyük çekişmelere sahne oldu.
 
Ehlisünnet liderlerinin katıldığı konferans da Vahhabilik Ehlisünnet zümresinden sayılmayınca, Suudi-Vahhabi mübelliğlerin tepkisine yol açtı.
 
Alwaght haber sitesi, günün analizi sayfasını el Ezher Şeyhi ‘‘Ahmet Kerime’’ ile taptığı söyleşiye ayırdı.
 
Alwaght’a konuşan Ahmet Kerime, Grozni’de düzenlenen Ehlisünnet konferansının asıl hedefinin, kendisini zorla Ehlisünnet olarak tanımlatan Vahhabiliğin, Ehlisünnet zümresinden çıkarılmasıydı dedi.
 
Ahmet Kerime şunları söyledi: el Ezher, kıble ehli olan hiçbir grubu, Şiiler ve Zeydiler gibi, tekfir etmediği gibi onlara saygı duymakta.
 
Vahhabiler sapkın bir güruhtur, dinden hariç olmuşlardır, zira ‘‘Ebu Musa Eş’ari ve Ebu Mensur Maturidi’’ gibileri Şiiler, Abazalar ve Zeydileri tekfir etmekteler.
 
Dünya ülkeleri terörizmin kökünü kurutmak istiyorsa, önce Vahhabiliğin kökünü kurutması gerekir, zira dünya genelinde meydana gelen tüm terör olaylarında parmakları var. Biz bu konferans da kimseyi tekfir etmedik, inşallah gelecek konferanslarda, Şiiler ve Abazalar da davet edilir.
 
Orta Asya da ki teröristleri Vahhabiler eğitiyor, gençlerin beynini yıkayarak, canlı bombaya çeviriyorlar.
 
Mısır her daim Ehlibeyt’e hem hayattayken ve hem de vefatlarından sonra ev sahipliği yaptığı ve Allah Resulü’nün (s.a.a) Ehlibeyt’ine (a.s) saygı duyduğu için, Vahhabiler tarafından bid’at ehli olarak suçlanmışlardır.
 
Mısırlılar, Hz Hüseyin (a.s) ve Hz. Zeynep (s.a) isimleriyle gurur duymaktalar, zira Hz. Zeyneb’in (s.a) mezarının olduğu ‘‘Seyyide Zeynep Mescidi’’ ve İmam Hüseyin’in başının defnedildiği ‘‘Ra’sul Hüseyin Makamı’’ Mısırda bulunmaktadır.
 
Selefi şeyhleri, Mısırlıların Ehlibeyt’e (a.s) olan muhabbetlerini gördüklerinde Amerikalılara hamd ve senada bulunarak, Mısırlıların İslam’ını eleştirmekteler.
 
Suudi Arabistan ve Yemen arasında devam etmekte olan savaşa da değinen el Ezher Şeyhi, şunları söyledi: Yemen savaşına katılan ve öldürülen BAE ve Suudi Arabistanlı askerler, şehit değildir, fakat Suudi Arabistan ve koalisyonunun Yemen’e saldırısı sırasında hayatlarını kaybeden Yemenliler şehittir. Bunu bir fetva olarak algılayabilirsiniz, zira Yemen savaşında ölen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri askerleri şehit olamaz.
 
Arabistan Orta Asya da medrese ve ilim havzaları açarak, geçlere tekfirciliği ve radikalliği aşılamaktadır. Bu okullarda okuyan ve eğitim gören öğrenciler, Şiileri, Abazaları ve Sufileri kâfir olarak görmekteler, büyüdüklerinde de tekfirci terör örgütü saflarına katılmaktalar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-09-2016 08:09 - 674 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım