Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
DW: İran ABD’nin Ayn el Esad üssünü vurarak Dünyaya açık bir mesaj gönderdi
İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk defa militanları ve mağaralarda dolaşan gerilla savaşçıları olmayan bir ülke, Amerika’nın askeri bir üssünü hedef alıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-01-2020 09:23 - 687 Okunma
Almanya Savunma eski Bakanı Ursula Von der Leyen, Almanya’nın Deutsche Welle Haber Sitesinde kaleme aldığı yazısında, İran’ın Amerika’nın Ayn el Esad Üssüne düzenlediği saldırıya değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika ordusunun mevcut protokollerine göre, eğer bu ülkenin dünyanın herhangi bir bölgesindeki üslerine saldırılırsa, bu yani onların ülkelerinin topraklarına saldırı düzenlendiği anlamına gelir.
 
İran bu operasyonda, bir metro istasyonuna ya da Amerikalı turistlerin otobüslerine saldırmadı, Amerika ordusunun askerlerinin gözlerinin içine baktı ve onların Irak’taki en büyük askeri üssünü hedef aldı.
 
Bu üs hiç kuşkusuz en gelişmiş askeri araçlara ve imkanlara sahip olan bir üstü. Bu üs, savaş odalarından hastanelere ve sinemadan kafeye kadar birçok imkana sahipti yani Amerika’nın bir parçasıydı, hatta içme suyu bile Amerika’dan getiriliyordu…
 
Şimdi ise üçüncü dünya ülkesi olan bir ülke, kendi yerli füzeleriyle bu üsse saldırıyor ve Başkan Bush’un başkanlığı döneminde yüksek maliyetlerle sağlanan dünyanın en büyük füze savunması olan GPS savunma sistemini hedef alıyor.  
 
Şimdi, bu sistemleri satın almak için çok para harcayan Amerika’nın bölgedeki müttefikleri (Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Ermenistan…) şüpheye düştüler; acaba askeri bir çatışmada bu füze sistemi işe yarayacak mı veya tekrar para mı harcayacak ve Amerika Başkanı’nın küstahlıklarına tahammül mü edecekler?
 
Bu ülkelerin Askeri müttefiklerini değiştirmelerinin zamanı gelmedi mi?!
 
Bu askeri operasyonda herhangi bir zayiat olmadığını farz etsek bile, hatta bir füzenin bile Irak’taki Ayn el EsadÜssüne isabet etmesi, Ortadoğu Bölgesine önemli bir mesaj göndermekte, askeri müttefikinizi seçme konusunu yeniden gözden geçirin, Çin ve Rusya hatta İran daha iyi müttefik olabilir demektedir.’ (Kaynak: DW)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-01-2020 09:23 - 687 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım