Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünya’da En Fazla Zulme Uğrayan Arakanlı Müslümanlar
İnsan hakları izleme örgütü dün Myanmar hükümetine çağrıda bulunarak derhal Müslüman kadın ve kızlara tecavüzle ilgili suçlamalara tepki göstermesini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-02-2017 08:39 - 648 Okunma
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Myanmar’da son aylarda güvenlik güçlerinin Arakan eyaletindeki operasyonları sırasında sivil halka karşı sistematik bir tecavüz ve cinsel şiddet kampanyası yürüttüğünü ileri sürdü.
 
Örgüt, Myanmar’da yaşanan insan hakları ihlallerine dair yayınladığı raporda, aralarında 13 yaşındakilerin de bulunduğu genç kızlarla kadınların sistematik cinsel saldırılara maruz kaldığını ortaya koyan tanıklıklara yer verdi.
 
Şiddet olaylarının yaşandığı Arakan eyaletinden komşu Bangladeş’e sığınan 18 kadın ve 10 erkek mülteciyle yapılan mülakatların yer aldığı raporda, geçen aralık ve ocak aylarında yaşanan 28 ayrı tecavüz ve cinsel saldırı olayı kayda geçirildi.
 
Mağdurlar ve tanıklar, görevli ordu mensuplarını ve sınır muhafızlarını üniformalarından ayırt ederken saldırganların gruplar halinde hareket ettikleri ve kurbanları silahla tehdit ettikleri ifade edildi.
 
Raporda, “Cinsel şiddet vakalarının rastlantısal veya münferit olmadığı, Arakanlı Müslümanlara karşı, onların etnik ve dini aidiyetleri sebebiyle girişilen eş güdümlü ve sistematik bir saldırının parçası olduğu görülmektedir.” ifadeleri yer aldı.
 
Raporu kaleme alan örgüt araştırmacısı Priyanka Motaparthy, “Güvenlik güçlerinin Arakanlı Müslüman kadınlara ve kızlara yönelik bu zalim saldırıları, Myanmar ordusunun kadınlara karşı uzun ve hastalıklı cinsel şiddet geçmişine yeni bir sayfa eklemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Motaparthy, “İlgili komutanlar ve polis amirleri, bu hadiseleri engellemek için ellerinden geleni yapmamış ve suçluları cezalandırılmamışsa işlenen suçlardan doğrudan sorumlu tutulmalıdır.” ifadelerini kullandı.
 
BM, Myanmar’da vatandaşlık haklarından mahrum bırakılan Arakanlı Müslümanları dünyanın en fazla zulme uğrayan topluluğu olarak tanımlıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-02-2017 08:39 - 648 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım