Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dr. Hasan Oktay: Türkiye Esad ile Görüşmeleri Başlatabilir
Türkiye Esad ile görüşmeleri başlatabilir: Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hasan Oktay, Soçi’deki zirvenin ardından Türkiye’nin Esad’ın ülkedeki varlığını kabul ettiği bir tablonun ortaya çıktığını belirterek, “Türkiye Esad ile görüşmeleri başlatabilir. Ancak Ankara’nın PYD duruşu değişmez” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-11-2017 07:39 - 1024 Okunma
Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hasan Oktay, Soçi’deki zirvenin ardından Türkiye’nin Esad’ın ülkedeki varlığını kabul ettiği bir tablonun ortaya çıktığını belirterek, “Türkiye Esad ile görüşmeleri başlatabilir. Ancak Ankara’nın PYD duruşu değişmez” dedi.
 
Soçi zirvesinin ardından Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile iletişime geçebileceğini belirten Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Başkanı Dr. Hasan Oktay, Ankara’nın PYD duruşunun değişmez kalacağını kaydetti.
 
Sputnik’te yer alan habere göre Oktay, Rusya-Türkiye-İran’ın Soçi’de gerçekleştirdiği Suriye zirvesinden sonra Türkiye’nin, Esad’ın ülkedeki geleceğindeki varlığını kabul ettiği bir tablonun ortaya çıktığını belirtti. Oktay, Ankara’nın Suriye’de toprak bütünlüğünü destekleyerek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi görüşmelerinde PYD’nin de hiçbir statü almamasında ısrarcı olacağını ifade etti.
 
‘Görüş ayrılığı Türk-Rus ilişkilerini etkilemez’
 
KAFKASSAM Başkanı, Rusya ve ABD’nin PYD konusunda anlaşmaya varsa bile Türkiye’nin bunu kabul etmeyeceğini ve terörle mücadele sorununu, yakında başlayabilecek Esad ile ikili görüşmelerde çözmeye çalışacağını dile getirdi. Sputnik’e Soçi zirvesi sonuçlarını değerlendiren Oktay, Suriye konusunda Ankara ve Moskova arasında olan görüş ayrılığının Rus-Türk ilişkilerini etkilemeyeceğini vurguladı.
 
Dr. Hasan Oktay, Türkiye için olduğu kadar Rusya için de terörle mücadelenin önemli olduğunu belirterek, Ankara için önceliğin IŞİD ve diğer terör örgütlerinin saldırılarını önlemek olduğunu kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-11-2017 07:39 - 1024 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım