Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cemil Çiçek: FETÖ'nün bu noktaya gelmesinde herkesin günahı var, bizimki yüzde 90
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, FETÖ'nün devlette yapılanmasında 1970'lerden beri herkesin günahı olduğunu belirterek, "Belki bizim günahımız yüzde 90 ama unutmayın yüzde 1 de zehirlemek için yeterli" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-08-2016 10:40 - 1060 Okunma
Hürriyet'ten Nuray Babacın'ın haberine göre, Çiçek, TBMM kulisindeki sohbetinde, FETÖ soruşturma süreci ve darbe girişimiyle ilgili özetle şunları söyledi:
 
CEMAATİN LOBİ ÇALIŞMALARI
 
Cemil Çiçek: 'Zındık FETÖ' benden hiç hoşlanmadı
"Cemaatin yurtdışında para vererek yaptığı lobiciliğin zararlarını 17-25 soruşturmasının ardından yaşadıklarımızla biz de gördük. TBMM başkanıyken, 2015’de Ermeni tasarıları konusunda görüşmeler yapmak için Kanada ve ABD’ye ziyaretler düzenledim. Muhataplarımızla ve siyasilerle görüşmeler ayarladık. O dönem oradaki büyükelçilik mensuplarımız bize, cemaatin Türkiye aleyhine yaptığı lobi faaliyetlerini anlattılar. ‘Sayın başkan, ABD başkanı ülkenin yararına bir konu olsa, 100 senatörün yarısından bile imza alamaz, ama cemaat en az 73 senatörün imzasını alır’ dedi.
 
PARA VE BAĞIŞ İLİŞKİSİ
AK Partili Cemil Çiçek'ten FETÖ'ye: Postmodern zındık hareketi
Görüşme yapmak için randevulaştığımız siyasileri bizden önce ziyaret edip, Türkiye ve Türk hükümeti aleyhine doldurduklarını öğrendik. Bir kısmını da bizden sonra ziyaret ettiklerini saptadık. Orada think-thank kuruluşlarının organizasyonlarına katılıp, bu konuda görüşlerimizi aktarmak istedik. Bu grupları da kontrol ettikleri, bu toplantılarda, hükümeti zor durumda bırakacak çıkışlar yapabilecekleri anlatıldı bize. Ona rağmen gidip tezlerimizi savunduk, derdimizi anlattık. Ama benden önce bu tür organizasyonlara katılan bazı bakanlara, cemaatin dolduruşuyla zor anlar yaşattıklarını biliyorum.
Türkiye’de güç kaybetmeye başladıkça, yurt dışındaki lobi faaliyetlerini arttırdılar. Tüm terör örgütleri kendilerine yurt dışında destek bulmak için bu yöntemi kullanırlar. Bunlar da aynı şeyi yapıyorlar. Bunu yaparken kurdukları dernekleri, vakıfları, üniversiteleri ve gazetecileri kullanıyorlar. Para akışları da bunlar üzerinden bağış adı altında yapılıyor.
 
'FETÖ GİDER ÇETÖ GELİR'
 
Bakan Işık: FETÖ'nün yerine METÖ'nun gelmesini engelleyeceğiz
Bu yapı, 70’lı yıllardan beri var olan bir yapı. Bunların bu noktaya gelmesinde hepimizin günahı, vebali var. Belki benim vebalim yüzde 90, başkasının yüzde 5, yüzde 1; ama yüzde 1 bile zehirlemek için yeterlidir unutmayın. Türkiye siyasi, dini ve ticari açıdan kandırılmışların ülkesi. Bakıyorsunuz, bu alanlarda insanlar çok kolay kandırılıyor. Bunu en kolay yaptıkları alan da din. O yüzden sık sık kayıt dışı dine vurgu yapıyorum. Her şey şeffaf olursa, denetime tabi olursa, bunlar yaşanmaz. Şimdi devletin içinden temizleniyorlar. Ama yerine kimlerin getirileceği çok önemli. Bu kişiler, liyakat esas alınarak çok iyi kontrol edilerek alınmalı. Yoksa FETÖ gider, ÇETÖ gelir.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-08-2016 10:40 - 1060 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım