Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı
CAFERİDER’in yeni dernek merkezi Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ünde katılımıyla Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde törenle açıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2023 16:52 - 1362 Okunma

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in yeni dernek merkezi Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ünde katılımıyla Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde törenle açıldı.

Açılış törenine, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ak Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, Avrupalı Türk İşletmeler Ağı (NETU) Başkanı Veli Karakaya, CAFERİDER Eski Başkanı Av. Sinan Kılıç, Zeynebiye Camiasının değerli kurumlarının başkanları ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Tören Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal marşı ve Tohit Çırıkka’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“CAFERİDER ofisini toplumumuzun hizmetine açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
Tören CAFERİDER Başkanı Hasan Babur’un selamlama konuşmasıyla devam etti. Babur, “18 yıl önce kurulan ve kuruluşundan itibaren toplumumuz ve mektebimiz adına önemli çalışmalara imza atan CAFERİDER'in iki dönemdir hizmetinde olmanın haklı gururunu yaşarken, mektebe daha iyi hizmet sunabilmek için derneğimizin fiziksel altyapısını güçlendirmeye karar verdik. Bugün, Zeynebiye Külliyesi'nin en güzel noktasında bulunan yeni CAFERİDER ofisini toplumumuzun hizmetine açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“Yeni dernek merkezimizin ülkemize, İstanbullumuza ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Ak Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, “Ben başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hocama teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu merkezin açılması bizim için çok önemlidir. Eğer birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek aşamayacağımız hiçbir sorun, çözemeyeceğimiz hiçbir sıkıntımız yoktur. Açılışını yapacağımız yeni dernek merkezimizin ülkemize, İstanbullumuza ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben her zaman CAFERİDER Başkanı Hasan Babur başkanımın ve yönetiminin yanlarında olacağımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

CAFERİDER Türkiye’de Türkiye Caferilerinin hukukunu yani tüm haklarını savunacak olan en büyük çatı kuruluştur.
CAFERİDER Eski Başkanı Av. Sinan Kılıç “Bizler CAFERİDER’i kurarken sadece siyasi, ekonomik ya da kültürel sosyal bir dernek olarak kuruluşunu gerçekleştirmedik. CAFERİDER Türkiye’de Türkiye Caferilerinin hukukunu yani tüm haklarını savunacak olan en büyük çatı kuruluştur. İçinde yaşadığımız koşullar bu gerçeği doğrulamaktadır. Bu konuda da en büyük şansımızın da Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hocam gibi bir lidere sahip olmamızdan ötürüdür. Eğer lider toplumuyla toplamda lideriyle bütünleşirse buğu gücün önünde durabilecek hiçbir engel yoktur.” dedi.

“CAFERİDER kurulduğu günden bu yana en yetkin baş vuru merkezi olmuştur.”
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bu kadar kapsamlı ve hitap ettiği toplumun her kesiminin geniş katılımıyla kurulan ikinci bir dernek yoktur. CAFERİDER Türkiye’de yaşayan yaklaşık 3 milyon Caferi vatandaşın sorunlarının çözülmesi amacıyla kurulmuştur. CAFERİDER kurulduğu günden bu yana Türkiye Caferileriyle herhangi bir irtibat, yapıldığında devlet adına veya kuruluşlar adına en yetkin başvuru merkezi olmuştur. Bu merkezi açtıkları için CAFERİDER Başkanı Hasan Babur beyefendi ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah güzel bir ortamda çalışıp faaliyetlerini amacına uygun olarak dini ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarında başarılara imza atmalarını temenni ediyorum. Bizim içtihadımız farklı olabilir ama milliyetimiz birdir. Bizler bu ülkenin asli unsuruyuz. Gerekirse ülkemiz uğruna herkesten önce canını feda etmeye hazırız. Aklı başında hiçbir Müslüman mezhep farklılığını düşmanlık sebebi saymaz. Bizler de saymayan ve aklı başında olanlardanız.” dedi.

Açılış töreninde Azerbaycan'dan katılan ünlü Ehlibeyt Meddahı Seyyid Taleh Boradigahi okuduğu methiyelerle coşkulu anlar yaşattı.

Konuşmaların ardından CABİR Üyesi Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş’un okuduğu dua sonrası kurdele kesilerek yeni dernek merkezi hizmete açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2023 16:52 - 1362 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım