Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER’den Deste Başkanlarıyla Aşura İstişare Toplantısı
CAFERİDER yönetimi Evrensel Aşura Matem Merasimi ile ilgili her yıl olduğu gibi bu yıl da programın en güzel şekilde geçmesine yönelik bölgemizde bulunan cami deste başlarıyla fikirlerini almak amacıyla Aşura İstişare Toplantı’sını CAFERİDER Dernek Merkezi Konferans Salonu’nda düzenledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2024 14:58 - 510 Okunma
CAFERİDER yönetimi Evrensel Aşura Matem Merasimi ile ilgili her yıl olduğu gibi bu yıl da programın en güzel şekilde geçmesine yönelik bölgemizde bulunan cami deste başlarıyla fikirlerini almak amacıyla Aşura İstişare Toplantı’sını CAFERİDER Dernek Merkezi Konferans Salonu’nda düzenledi.
 
Deste başlarıyla yapılan toplantıda CAFERİDER Başkanı Hasan Babur bir konuşma yaptı. Babur konuşmasında şunları söyledi; “Büyüklerimiz dedelerimiz babalarımız bu matemi yaşamışlar. Bizler de bu matemi daha güzel bir şekilde yaşayalım ki bizden sonraki nesiller de daha doğru kavrasınlar.  45 yılı aşkın bu toplum var. Yaklaşık 35 yıldır Halkalı’da Aşura matem merasimi yapılıyor. Yaşadığımız bölgelerde Türkiye’nin farklı noktalarına göç ettik. Bunların içerisinde İstanbul çok ağırlıklı olarak Halkalı ve çevresindeki ilçelerde yaşamayı sürdürüyoruz. Bulunduğumuz bölgelerde camiler yapıldı. Ama merkezimiz Zeynebiye’dir. Burada söz sahibi olduk. Devletimiz, Türkiye Caferileri adına bizi muhatap aldı. Bunda en büyük pay Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ündür. 
Halkalı’da çeşitli programlar yapıyoruz. Programların en önemlisi Aşura’dır. Bizim bir iddiamız var dünyada en nitelikli Aşura Matem Merasimini idrak etmek. Türkiye’deki bütün siyasi parti ayırt etmeden programa davet ediyoruz. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başbakan olduğu zaman, meclis başkanlarımız, parti başkanları ve milletvekilleri katılmışlar. Dış ülkelerden bugün İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi katılmıştı. Dünyaya Hz. Zeyneb’in misyonunu yansıtan bir pencere açılmış. Kerbela’da Hz. Zeynep tekti bu misyonu yürüttü. Ama biz kocaman bir kitleyiz. Bu programı o misyona uygun nasıl ve daha profesyonel şekilde içeriği daha dolu, mesajı daha güçlü olan nasıl bir program icra edebiliriz onun çalışmasını yapıyoruz. Şimdiye kadar bu bayrağı taşımışlar Allah hepsinden razı olsun. Bugün ben Allah’a şükrediyorum ki Hz. Hüseyin’in mektebine bir hizmetçi olarak burada bulunmak gerçekten bu bir Müslüman için şereftir. Geçen yıl bu programı yaptık. Ama bu yıl yapacağımız program daha üstün olması lazım. Bunun çabasını el birliğiyle ortaya koymamız için sizlerin de desteği ile daha iyi noktaya götürmek için çalışacağız.” dedi.
 
Toplantıda geçmiş yıllardaki video görüntülerini izleyen katılımcılar, programın daha nitelikli yapılmasına yönelik dilek ve temennilerini ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2024 14:58 - 510 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım