Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferi Alimler Birliği'nden Kamuoyu'na Duyuru
" Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü bazı zanlar günahtır. Gizlilikleri araştırmayın, birbirinizin gıybetini yapmayın."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2019 14:38 - 1600 Okunma
بسم الله الرحمن الرحیم
 
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا اجْتَنِبُوا كَث۪يراً مِنَ الظَّنِّۘ اِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ اِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاًۜ
 
" Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü bazı zanlar günahtır. Gizlilikleri araştırmayın, birbirinizin gıybetini yapmayın."
 
Son bir kaç yıldır bazı kesimler tarafından sosyal medyada genel olarak saygıdeğer Ulemamıza karşı yıpratma çalışmaları başlatılmıştır.
Elbette ki bir gün herkes kendi yaptığının karşılığını bulacaktır.
Bu yıpratma olaylarından birisi de Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin özgündüz hocamıza yapılmaktadır.
Malumunuz üzere 27 Nisan Cumartesi günü Iğdır ilimizin Tuzluca ilçesinde Hz. İmam Mehdi ( a.c.f) nın mübarek viladetlerini kutlama programında yapılan konuşmadan sadece ufak bir bölümünü makaslayarak piyasaya servis edenlerin amaçları muğrizane ve Fitneden başka birşey değildir.
 
Hiç kimseden herhangi bir menfaat gözetmeden Ömrünü Vilayet ve İmamete adamış, bu yolda Hapislere düşerek işkenceler görmüş birisine Müslümanlığa yakışmayan çirkin ifadelerle iftira atanlar şunu iyi bilmelidirler ki asla ve ebeda Şeytani plan ve hedeflerine ulaşamıyacaklardır.
Söz sahibine iadedir.
 
Şunu hatırlatmakta da yarar vardır ki bu konuşmaya tepki gösterenler ne hikmetse Vehhabilerle bile vahdet yaparım diyen zavallılar karşısında adeta gaflet uykusuna dalmışlardı.
Unutmamak gerekir ki Ömrünü Vilayete adamışları yıpratmak isteyenler kendi çamurlarında battıkça batmaktadırlar. 
Türkiyede yüce mektebimizin yükselmesinde emektar olan Değerli Liderimiz ve dava arkadaşları zerre kadar bile olsa Vilayet ve imamet, İsmet ve Taharet makamlarını savunmakta asla ve asla taviz vermediler ve bundan sonrada vermeyeceklerdir İnşaallah. 
Ve yine Kendi Çıkar ve menfaatleri için Ehlibeyt ( a s) kapısından Muaviye kapısına geçip nemalanmak için de Meraciden icazet alma peşinde olmadılar aksine hep dik duruş sergilediler.
 
Ve yine Unutmamak gerekir ki, Ülkemizde Ezan-ı Muhammedinin okunuşu ile Aşurayı Hüseyniyi Alenen yapılmasını sağlayan Özgündüz ile dava arkadaşlarının hiçbir şeyden taviz vermeden Tüm tehlike ve zorluklar karşısında sergilemiş oldukları dik duruş neticesindedir.
 
Yüce Rabbimiz Kuranı kerimin de bizlere " Birbirinize karşı Şefkatli ve merhametli olun " diye buyurmuyor mu?
Peki Kitabımız Kurandır diyen bizler ne yapıyoruz?
Acaba Nefsimize hava ve hevesimize yenilerek tam da bu ayetin tersine amel etmiyormuyuz???
 
Son olarak tekrar dile getiriyoruz ki, Ağızlarından adeta salya akan edepten yoksun bir takım insanların bu mektebe ömrünü adamışlara Hakaret, İftira vb gibi çirkeflikleri yapmaları sadece ve sadece kendilerine yakışık kaldığı ortadadır. 
Bu tür Muğriz ve mübteziller keşke burada gösterdikleri tepkiyi Muaviye kapısından nemalanmak isteyenler ile Gulatçılara karşı da gösterebilselerdi.
 
Elbette Programda yapılan konuşma hakkında görüş belirtenlerin O bölgede Gulat tehlikesinin vehametinide unutmamalarını tavsiye ederiz.
 
Evet üzülerek belirtmek isteriz ki, Türkiyede Şianın bir bütün olmasını istemeyen güçler bizi parçalar haline getirmek için büyük çaba sarfediyorlar.
 
Ve malesef Iğdırda alimsiz bir toplum oluşturma çabaları ise had safhada! 
İstanbulun bazı bölgelerini delik deşik ettikleri bir vakaa, ancak Zeynebiye oluşumunu parçalama girişimleri yıllardır hep akamete uğramıştır her olaydan yararlanma fırsatı kollayan Zavallı çevreler amaçlarına ulaşamamıştır,
Ve bugün de Sayın Özgündüzün bu konuşmasını fırsat bilen aynı güruh bir linç girişimi başlatmışlardır, ömrünün 50 yılını ehlibeyt veayetini savunmakla geçirene insafsızca vurmak sözü edilen planın bir parçasıdır.
 
İyi bilinmelidir ki, Sayın Özgündüz hepinizden daha fazla bu mektebe hizmet etmiştir onun samimiyetinde asla şüphemiz yoktur dolayısıyla kimseye de ezdirmeyiz.
 
Havza eğitimi görenlerden ilmi tartışma beklerdik ama ne var ki bazıları avamlar gibi söverek ön yargıyla haraket edip kasıtlı olduklarını ortaya koymaları bizleri derinden üzmüştür.
 
konuşmanın önünü arkasını kırparak amaçlarına hizmet edecek kısa bir bölümü heryere servis etmeleri yukarıda bahsettiğimiz planın bir canlı şahidi durumundadır.
Akl-i Selim insanlara şunu sormak gerekir ki, Kuranı kerimde Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor; 
لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنتُمْ سُكَارَىٰ 
ayetinin bir bölümünü alıp diğer bölümün kesersek nasıl bir anlam taşımış olur acaba?
 
Bilinmelidir ki, Hz. Peygamberin ( s.a.a) ve Mutahhar Ehlibeyti ( a.s) ve Özellikle Hz. İmam Ali ( a.s) hakkındaki düşüncemiz Peygamber efendimizin de buyurduğu gibi Mutahhar Ehlibeyt ile kimsenin kıyas edilemeğeceğidir 
لا یُقاسُ بآل محمد احد 
" Muhammedin ( s.a.a) in Ehlibeyti ile kimse kıyas edilemez" 
Veya Emir-ul Müminiyn Hz. İmam Ali ( a.s) ın buyurduğu gibi onlar dinin temeli ve gerçek inancın direğidirler.
 
«لا يُقاسُ بِآلِ مُحَمَّد (ص) مِنْ هذِهِ الاُمَّهٍ اَحَد و لا يُسَّوي بِهِمْ مَن جَرَت نِعْمَتُهُم عَلَيْهِ اَبَداً هُمْ اَساسُ الدَّينِ "
 
" Bu ümmetten hiçbir kimse, Hz. Muhammed’in ( s.a.a) soyuyla kıyaslanamaz. Onların nimetlerine ulaşan kişi ile asla eşit olamaz. Onlardır, dinin temeli, gerçek inancın direği."
 
Kendi Mukaddesatımıza sahip çıkarken Yüce Rehberimiz ve diğer meracii taklidin de ( Allah uzun ömürler versin) buyurdukları gibi başkalarının mukaddesatına da Saygısızlık yapmayı doğru bulmuyor ve yapanları da kınıyoruz.
 
Sosyal medyada da duyurulduğu gibi Rahatsızlık uyandırılan bölümlerle ilgili olarak Değerli Liderimiz Sayın Özgündüz 03 Mayıs Cuma günü gerekli açıklamalarda bulunacaklardır. 
Yüce Rabbimiz kendilerine islama hizmet eden ulemalarımızla birlikte Sağlık ve Sıhhat buyursun.
 
Vesselâm u aleykum verehmetullah.
Caferi Alimler Birliği 
02.05.2019
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2019 14:38 - 1600 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-06-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım