BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün son raporuna göre, dünyada her sekiz kişiden biri kronik açlık çekiyor. Yani dünya nüfusunun yüzde 12’si yeterli beslenemiyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporu, 2011-2013 yılları arasında dünyada 842 milyon kişinin kronik açlık çektiğini ortaya koydu. 2010-2012 yıllarında bu sayı 868 milyon civarındaydı. Dolayısıyla açlık çekenlerin sayısının 26 milyon kadar azaldığı kaydedildi.
Roma merkezli örgütün raporunda, veriler ışığında dünya genelinde sekiz kişiden birinin kronik açlık çektiğinin tahmin edildiği ifade edildi.
Rapora göre, Afrika yetersiz beslenmenin en yaygın olduğu bölge olma özelliğini sürdürüyor. Kara kıta Afrika'da her beş kişiden birinin aktif ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yeterli gıdaya erişim imkânı bulunmuyor.
Son 20 yılda bazı gelişmeler yaşansa ve açlık oranı yüzde 32,7'den yüzde 24,8'e düşmüş olsa da Sahra Altı Afrika, açlık oranlarında en kötü sırada yer alıyor.
Asya'nın güneyi ve Kuzey Afrika'da ise yavaş gelişmeler kaydedildiği ifade edildi. Asya'nın batısında ise iyileşme görülmediği ve 1990-1992 yıllarından bu yana açlık oranlarında artış olduğu belirtildi.
Latin Amerika ve Asya'nın doğusunda ise açlık oranlarında önemli azalma kaydedildiği ifade edildi. En hızlı ilerleme ise Asya'nın güneydoğusunda yaşandı. Bölgede açlık oranının 1990'da yüzde 31,1 civarında olduğu ve bu oranın artık yüzde 10,7'ye düştüğü açıklandı.