Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM Genel Sekreteri: Müslümanlar Tüm Dünyada Ayrımcılığa Maruz Kalıyor
-BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, güvensizlik ortamlarında azınlıkların “günah keçisi” haline geldiğini kaydederek, “Toplumları bölmeye ve komşuları ‘öteki’ haline getirmeye çalışan kötü niyetli eylemlere karşı hep birlikte mücadele edelim.” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-01-2017 07:29 - 556 Okunma
BM’de, ABD, Kanada, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığıyla “Müslüman karşıtlığı, ayrımcılık ve nefret ile mücadele” konulu forum düzenlendi.
 
Foruma İsviçre’den gönderdiği video mesajla katılan Guterres, tolerans, karşılıklı anlayış, farklı görüş ve inançlara saygının önemini vurguladı.
 
Ayrımcılığın tüm toplumlara zarar verdiğini ifade eden Guterres, “Güvensizlik ortamlarında farklı görülen korumasız azınlık gruplar, elverişli günah keçileri haline gelir. Toplumları bölmeye ve komşuları ‘öteki’ haline getirmeye çalışan kötü niyetli eylemlere karşı hep birlikte mücadele edelim.” dedi.
 
Müslümanlara karşı nefret suçları, antisemitizm, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın yükselişte olduğunu vurgulayan Guterres, birçok kişinin hoşgörüsüzlük ve şüphenin kurbanı olduğunu söyledi.
 
İnsanların her nerede olursa olsun aidiyet hissine sahip olmaları ve aynı zamanda kültürel değerlerinin de saygı görmesi gerektiğini ifade eden Guterres, “Farklılıklar tehdit olarak değil zenginlik olarak görülmeli.” diye konuştu.
 
AB İnsan Hakları Özel Temsilcisi Stavros Lambrinidis de konuşmasında Müslümanlara ve İslama yönelik bir ayrımcılık, şiddet dalgasının giderek yükselmekte olduğunu söyledi.
 
Bu olgunun Avrupa’yı etkilediğini dile getiren Lambrinidis, Müslüman ile diğer dini azınlıkların tüm dünyada ayrımcılığa maruz kaldığını ifade etti.
 
Özellikle Müslüman mültecilerin potansiyel suçlu olarak yaftalandığına dikkati çeken Lambrinidis, “Onların tek suçu savaş olan bir ülkede ya da aşırı yoksulluğun hüküm sürdüğü bir bölgede doğmak.” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-01-2017 07:29 - 556 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım