Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM: Süleymani'nin öldürüldüğü operasyon uluslararası hukuka aykırı
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, ABD'nin ocak ayı başında silahlı insansız hava aracıyla düzenlediği operasyonda şehid olan Komutan Kasım Süleymani ilgili rapor yayınlayarak bunun 'keyfi cinayet' olduğunu duyurdu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2020 11:06 - 2186 Okunma
Birleşmiş Milletler'in yargısız ya da tartışmalı infaz özel raportörü Agnes Callamard, ABD çıkarlarının doğrudan tehdit edilmediği gerekçesi ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ihlal edildiğini belirtti.
 
Raporda, 'Amerika Birleşik Devletleri'nin ülke çıkarlarına zarar verecek bir saldırı planlandığına dair hiçbir kanıt sunamadığı' ifadeleri yer aldı.
 
Rapor, BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunulacak
 
Raporda "Süleymani, İran'ın Suriye ve Irak'taki askeri stratejisinden ve eylemlerinden sorumluydu. Ancak gerçek anlamda tehdit oluşturmadığı için, ABD'nin eylem planı yasa dışıydı. " ifadeleri yer aldı.
 
Callamard, ABD'nin, Kasım Süleymani'nin Bağdat Havalimanı'nı terk ederken bulunduğu konvoya yapılan hava saldırısının yeterli delil olmadığı gerekçesi ile uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.
 
Rapor  ABD'nin 2018 yılında çekildiği Cenevre'deki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne sunulacak.
 
BM özel raportörü Agnes Kalamar, Amerika terör devletinin şehit General Kasım Süleymani’ye yönelik suikast cinayeti uluslararası yasaların ihlali olduğunu açıkladı.
 
Reuters haber ajansına demeç veren BM özel raportörü Kalamar bazı ülkelerin askeri İHA’larla güdümlü suikast düzenlemeleri konusunda hesap vermeleri gerektiğini belirterek, bu bağlamda bazı yasaların ve kuralların belirlenmesini istedi.
 
BM özel raportörü Kalamar, Amerika terör devletinin 3 Ocak 2020’de General Süleymani’nin şehadeti ile sonuçlanan İHA’lı terör saldırısı BM bildirgesinin ihlali sayıldığını kaydetti.
 
Kalamar, Amerika General Kasım Süleymani’nin yakın tehdit olduğu yönündeki iddiasını ispat edebilmek için yeterli kanıt sunamadığını vurguladı.
 
BM özel raportörü Kalamar’ın bu konu hakkındaki raporunu önümüzdeki Perşembe günü BM insan hakları konseyine sunması bekleniyor.
 
Kalamar raporunda yasal, aceleci ve başına buyruk idamlara işaretle, General Süleymani suikastinde ilk kez bir devlet, yani Amerika, üçüncü bir ülkede bir devlat adamına suikast düzenlemek için nefsi müdafaa ilkesini ileri sürdüğünü, ki bu da tamamen illegal bir gerekçe sayıldığını vurguladı.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani 3 Ocak 2020’de Irak yönetiminin resmi daveti üzerine bu ülkeye gittiği sırada Irak Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve beraberinde bulunan 8 kişi ile birlikte Bağdat havaalanına yakın bir noktada ABD terör ordusunun suikastine uğrayarak şehit düştü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2020 11:06 - 2186 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım