Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bahreyn’de Vifak Hareketine Kapatma Kararı
Bahreyn mahkemesi, ülkedeki en büyük muhalif grup olan el-Vifak partisinin kapatılması yönünde karar verdi. Parti’nin mal varlığına da el kondu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-07-2016 09:48 - 740 Okunma
 Bahreyn mahkemesi, ülkedeki en büyük muhalif grup olan el-Vifak partisinin kapatılması yönünde karar verdi. Parti’nin mal varlığına da el kondu.
 
 Bahreyn mahkemesi, ülkede ana muhalefet grubu olan el-Vifak'ın kapatılmasına karar verdi. El Arabiya'nın haberine göre kapatılan el-Vifak'ın mallarına el kondu.
 
 Vifak Partisi’nin maddi bütçesi devlet hazinesine aktarılacak.
 
 Vifak Hareketi, 2011 yılının Şubat ayından beri ülkede reform talebiyle düzenlenen yönetim karşıtı protestolara liderlik ediyordu. Göstericilerin talepleri arasında halka yönelik ayrımcı politikalara son verilmesi de bulunuyordu.
 
 Bahreyn kralı Hamad bin İsa el-Halife ise ülkesinde yaşanan protestoların bastırılması için Suudi Arabistan’dan yardım istemiş ve Suudi Arabistan ordusu Bahreyn’de muhaliflere karşı askeri müdahalenin liderliğini üstlenmişti.
 
 Suudi Arabistan’ın düzenlediği operasyonlarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş binlercesi ise yaralanmıştı. Olaylar bir süreliğine kesintiye uğradıktan sonra Suud ordusu çekilmiş ve protestocular yeniden meydanlara inmişti.
 
 Gelinen süreçte ise Halife rejimi, geçtiğimiz ay Vifak hareketinin manevi lideri Ayetullah Şeyh Ahmet İsa Kasım’ı hiçbir suça bulaşmış olmamasına rağmen halkı fitneye sürüklemek maksadıyla muhalif gençleri kışkırttığı gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarmıştı. Bugün alınan kararda ise Vifak hareketinin ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu belirtilip kapatılmasına hükmedildi.
 
 Vifak Hareketi’nin cezaevinde bulunan genel sekreteri Şeyh Ali Selman hakkında ise yönetimi devirmeye çalışmak suçlamasıyla 9 yıllık hapis cezası bulunuyor.
 
 Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Şeyh Ali Selman’ın yargılanmasının adil bir zeminde gerçekleşmediği ve hakkındaki suçlamaların doğru olmadığı, Ali Selman’a yönelik cezanın ifade özgürlüğüne bir darbe olduğu ifade edilmişti.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-07-2016 09:48 - 740 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım