Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerikan Newsweek: Suriye Savaşı’nın Asıl Kazananı Hizbullah’tır
Amerikan Newsweek Dergisi, Suriye savaşını yorumladığı bir analizde, stratejik şehir olan Halep’in bağımsızlığını ele almış ve bu savaşı Lübnan Hizbullah’ının bir zaferi olarak açıklayıp, Hizbullahın Lübnan ve Suriye’deki konumunu güçlendirdiğini yazdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-01-2017 07:46 - 637 Okunma
Tesnim Haber Ajansı - Newsweek bu analizde; Halep savaşı sırasında Halep’te Hizbullah bayraklarının El- Nusra cephesi gibi terörist grupların bayraklarının yerine dalgalandığına işaret edildi. 22 Aralık 2016’da Suriye Devleti, Hizbullah ve Rusya’nın yardımıyla oldukça masraflı ve uzun bir süreçten sonra (Halep konusunda) zafere ulaştı.
 
Newsweek ayrıca Suriye halkının bir kısmının reform taleplerini (Onlar devrim ve devrimciler olarak anılmaktadır) IŞİD ve El- Nusra gibi terörist grupların elinden çalındığı açıkladı: Hizbullah muhtemelen fazla yaralı ve şehit vermesine rağmen zafer kazandı. Suriye savaşı henüz bitmedi, iç ve dış düşmanlar Hizbullah’a karşı olmasına rağmen Hizbullah, Lübnan’da kendi güç pozisyonlarını daha da kuvvetlendirmiştir.
 
Bu Amerika dergisi notların devamında, Hizbullah’ın, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad gibi kuvvetlendiğini belirterek, Suriye İnsan Hakları Gözlemcisinin; “Hizbullah şimdiye kadar 1300 savaşçısını kaybetmesine rağmen bu gruba inananlar ödüllendirilmişler; Hizbullah, bu ülkede sadece Esad’ı korumadı aynı zamanda kendi konumunu da güçlendirdi.” dediğini belirtti.
 
Bu notların devamında Hizbullah’ın Lübnan ve Suriye’de güç kazanmasının delillerine işaret edilmiş; ilk delil olarak, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın bu grubun zaferini siyasi arenada kabul ettiğine değinmiştir. İsyancıların radikalleşme sürecinin şiddetlenmesiyle terörist gruplar daha büyük bir tehdit olarak görülmüştür. Hizbullah, IŞİD ile Lübnan arasındaki tek engel oldu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-01-2017 07:46 - 637 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım