Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerika'dan İsrailli yetkililere çağrı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Salı günü bir kez daha, seçimleri tekrar kazanması halinde Ürdün Vadisi'ni ve bu topraklarda inşa edilen yerleşkeleri İsrail'e katmak istediğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-01-2020 09:49 - 1139 Okunma
Amerika hükümetinden bir yetkili, İsrail rejimden Ürdün Vadisini topraklarına katmak yerine, Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan planın açıklanmasını beklemesini istedi.
 
Haber kaynakları Çarşamba günü, Beyaz Saray’ın Siyonist rejimden Ürdün Vadisini İsrail’e katma planını askıya almasını istediğini iddia etti.
 
Kudüs’teki seçim mitinginde konuşan Netanyahu, bu vaadini tekrarlayarak, “Ürdün Vadisinin İsrail’e katılması çok yakında gerçekleşecektir” dedi.
 
The Jerusalem Post Gazetesi Çarşamba günü yayınladığı haberde, Donald Trump’ın İsrail’den, Ürdün Vadisini İsrail topraklarına katma yönündeki tek taraflı planlarını askıya almalarını istediğini ve Washington’un Netanyahu’ya, bu plan yerine Yüzyılın Anlaşması planının açıklanmasını beklemesini önerdiğini açıkladı.
 
Trump hükümetinin üst düzey bir yetkilisi Çarşamba günü The Jerusalem Post’a verdiği röportajda, “ABD İsrail’in, “Trump’ın barış planını” beklemesini tercih etmektedir” dedi. Daha önce basında çıkan haberlerde, Trump hükümetinin gelecek haftalarda Yüzyılın Anlaşması planını açıklayacağı bildirilmişti.
 
Trump hükümetinin bu üst düzey yetkilisi The Jerusalem Post’a şu ifadelerde bulundu: ‘İlk olarak planımızı inceleyin ve ona fırsat verin. Bu planda muhtemelen Ürdün Vadisi’nin gelecekteki durumuna, bununla ilgili konulara ve noktalara değinilecek.’
 
Ürdün Vadisi, Batı Şeria’nın büyük bir bölümünü oluşturuyor ve her ne kadar şimdiye kadar İsrail’e katılmasa da Siyonist yerleşkelerin bu topraklarda önemli ölçüde genişlemesi nedeniyle, pratikte Siyonistlere sunulmaktadır. Netanyahu, bu bölgelerin İsrail’e katılacağı vaadini verse de Güvenlik Konseyinin birçok kararında Siyonist rejimin bu bölgelerde bulunması yasa dışı ve işgal olarak adlandırılmıştı.
 
(Ajanslar)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-01-2020 09:49 - 1139 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım