Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Almanya: Suriye’ye Askeri Müdahale Gerilimin Suriye Dışına Taşmasına Yol Açar
Almanya, Suriye’de çatışmaların tırmanması tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD’nin Suriye hava üssünü vurmasının ardından, askeri açıdan durumun daha da kızışmaması çağrısı yaptı. Kamu kanalı ZDF’de yayınlanan “Berlin Direkt” programında konuşan Gabriel, Suriye’ye yönelik yeni askeri müdahalelerin, gerilimin Suriye dışına taşmasına yol açabileceğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2017 08:29 - 602 Okunma
Suriye sorununun sadece ABD ve Rusya’yı değil, Suudi Arabistan, İran ve komşu ülkeleri de ilgilendirdiğini kaydeden Gabriel, müdahalenin sorunu karmaşık hale getirdiğine dikkat çekti.
 
ABD’nin müdahalesiyle birlikte oluşan endişe ortamından yararlanarak, tarafları bir masa etrafında toplamaya çalıştıklarını belirten Alman Dışişleri Bakanı, “Öncelikle Rusya’yı Suriye’ye tam destek verir pozisyondan uzaklaştırmalıyız. Çünkü Rusya olmadan,
 
İran, Suudi Arabistan ve ABD olmadan sorunun çözülmesi mümkün olmayacaktır. Biz Avrupalılar olarak bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi.
 
“Yeni bir askeri gerilimin anlamı yok”
 
Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya Dışişleri Bakanları olarak yarın (pazartesi) bu konuyu görüşmek üzere bir araya geleceklerini açıklayan Gabriel, “ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a yeni bir askeri gerilimin anlamsız olduğunu; Rusya ve diğerlerini bir masa etrafında toplamak gerektiğini söylemeliyiz” dedi.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden karar çıkmamasını eleştiren Gabriel, “En azından İdlib’te olanların araştırılması yönünde bir karar çıkabilirdi. Rus mevkidaşım Lavrov ile telefonda görüştüm. Rusya’nın İdlib’te olanların araştırılmasının önünü açacaklarını söyledi. Umarım bu konuda ciddidirler” diye konuştu.
 
Suriye konusunda Avrupa’nın ABD ve Rusya’nın harekete geçmesini beklememesi gerektiğini de kaydeden Gabriel, “Biz, Avrupa olarak 500 milyonu temsil ediyoruz. Yaşananlar bizim hemen yanı başımızda. Ben Avrupa’nın kendiliğinden harekete geçmesini arzularım. Bizler de konferanslar düzenleyebiliriz. Bunu kısmen Afganistan konusunda Petersberg Konferansı’nda yaptık. Bizim de sunacak bir şeylerimiz var. Başkalarının bizim adımıza iş yapmasını bekleyemeyiz. Sorumluluk almak istediğimizi göstermeliyiz. İran, Suudi Arabistan, Rusya ve ABD ile ilişkilerimiz var, bunları kullanabiliriz” ifadelerinde bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2017 08:29 - 602 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım