Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Aksu: Zeynebiye Ehl-i Beyt Mektebinin Medine Dönemidir
Ş.Mehdi Aksu’dan Zeynebiye’ye Ziyaret veya Ş. Mehdi Aksu CABİR’e Katıldı.Kayışdağı Hz. Hüseyin Camii İmamı ve araştırmacı-yazar Mehdi Aksu ile beraberindeki heyet akşam namazını Zeynebiye’de eda edip, çeşitli temaslarda bulundular. Zeynebiyelilere seslenen Aksu; “Ülkemizdeki Ehlibeyt mektebinin Medine dönemi Zeynebiye dönemidir. Zeynebiye sayesinde alimlerimiz çoğalmış, camilerimizin sayısı artmıştır. Artık sesimizi her yerde duyurabiliyoruz.”dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-03-2015 15:05 - 4698 Okunma
4 Mart Çarşamba Günü Zeynebiye Camii'nde kılınan akşam namazına iştirak eden Kayışdağı Hz. Hüseyin Camii İmamı ve araştırmacı-yazar Mehdi Aksu ile İmam Hüseyin Camii Dernek Yönetimi, Sancaktepe Ehlibeyt Derneği Yönetimi, Ehlibeyt Canları İlim ve Eğitim Derneği Yönetimi Zeynebiyeliler tarafından karşılandı.
 
Kılınan akşam namazının ardından Zeynebiye Camii İmamı Ş.Hamit Turan,Ş.Mehdi Aksu ve beraberindeki heyete hoşgeldiniz konuşması yaparak Hz. Fatıma (sa) vefatı münasebetiyle mersiye okudu.
 
Aksu: Zeynebiye Ehlibeyt Mektebinin Medine Dönemidir
 
Turan’ın ardından Kayışdağı İmam Hüseyin Camii İmamı Ş. Mehdi Aksu Zeynebiyelilere seslendi. Aksu:  Bizim buraya gelme amacımız siz Zeynebiyelileri görmektir. Size Kayışdağı Hz. Hüseyin Cami Cemaati’nin selamlarını getirdim.Ükemizde Ehlibeyt mektebinin bir Mekke dönemi  bir de Medine dönemi var. Ehlibeyt Mektebinin ülkemizdeki Mekke dönemi Zeynebiye Hareketinden önceki zamandır. Peygamberimizin Mekke dönemine bir bakın, yokluk zamanı ve eziyet dönemiydi.
 
Ülkemizdeki Ehlibeyt mektebinin Mekke dönemine bakın, doğru düzgün camimiz yok, alimimiz yok "Ya Hüseyin" bile diyemiyorsun. Askere gidenlerimiz ben Caferiyim diyemiyordu, öğrencimiz okulda Caferiyim diyemiyordu. Ülkemizdeki Ehlibeyt mektebinin Medine dönemi Zeynebiye dönemidir. Zeynebiye sayesinde alimlerimiz çoğalmış, camilerimizin sayısı artmıştır. Artık sesimizi her yerde duyurabiliyoruz..
 
Zeynebiye Gençliği Camiamızın Hazır Kıta Gücüdür
 
Gençlerimiz bilinçlenmiş, şuurlanmıştır. Bundan 3 gün önce ulusal bir kanalda Hz.Ali (as)'a hakaret edildiği zaman kim ayağa kalktı kim hazır kıta tepkisini verdi ” Zeynebiye Gençliği”(ZHGM). Kanal yöneticileri özrünü dilediler. İşte bu Medine döneminden kaynaklanıyor artık sözün önemseniyor, önemsemek zorundalar. Neden? Çünkü Türkiye’de Ehlibeyt mektebinin Medine döneminin temelini atan ve bu manada kale olan Zeynebiye camiası var. Bunun kıymetini bilmek lazım.
 
Liderimizin Kıymetini Bilelim
 
Ehlibeyt mektebinin Medine döneminin temelini atan, içerden dışardan sözlü sataşmalar yazılı sataşmalar hakaretlere rağmen yılmadan eğilmeden, taviz vermeden bu mektebe Allah Selahattin Özgündüz gibi bir lider nasip etmiş. Bu Liderimizin kıymetini bilelim. Hepimiz bilelim sen ister bil ister bilme ben ister bileyim ister bilmeyeyim ama yarın ölüp gittiğimiz zaman mezarda Hz. Fatıma bizim karşımıza çıktığı zaman diyecek ki ey falanca ben Ali velayeti uğruna 1 milyon evladımı feda ettim. Sen o dava uğruna gecesini gündüzüne katıp da zor şartlarda bu davaya hizmet eden o kadar engelleri aldırmadan hizmet eden bir değerine niye sahip çıkmadın. Ehlibeyt senden böyle bir soru sorarsa adını ne koyacaksın?
 
Değerli Liderimiz Selahattin Özgündüz’ün dediği gibi Birliğimiz beraberliğimiz yoksa hiçbir şeyimiz yoktur. Bizi sizi yoktur, sadece bizi vardır kim bu bizin dışına çekmeye çalışıyorsa bilin ki orda benlik vardır. Rabbimiz bu hareketi bugüne kadar getiren Değerli liderimiz ve onun dava arkadaşlarına uzun ömür versin. Allah birlik beraberliğimizi korusun birlik beraberliğimizi bozmaya çalışanları ıslah etsin.
 
Aksu CABİR’e Katıldı
 
Akşam namazının ardından Ş.Mehdi Aksu ve beraberindeki heyetle Caferider toplantı salonuna geçti. Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut ve CABİR Alimleri ile Caferider Başkanı Sinan Kılıç ve Caferider Yönetimi hazır bulundular.  Ziyarette birlik ve beraberlik vurgusuyla güncel meseleleri değerlendirdiler.Toplantının ardından Ş. Mehdi Aksu CABİR’e katıldı.
 
Ziyaret birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından son buldu.
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-03-2015 15:05 - 4698 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım