Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Afrika'da 23 milyon kişi açkılka savaşıyor
BM, geçen yıl 11 milyon kişinin acil gıdaya ihtiyaç duyduğu Doğu Afrika'da, bu sayının bir yılda iki kat arttığını duyurdu. Yeni bir kuraklığın beklendiği Güney Sudan, Sudan, Etiyopya, Eritre, Somali ve Kenya'nın bazı bölgelerinde ise 'acil gıda alarmı' verildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-11-2016 09:29 - 622 Okunma
Birleşmiş Milletler (BM), Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık ve yağış rejimindeki değişiklik nedeniyle yaklaşık 23.4 milyon kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. 
 
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan raporda, Doğu Afrika bölgesinde görülen doğa olayı El Nino'nun yol açtığı kuraklığın etkilerinin sürdüğü ve bölgede yağış rejiminde değişiklik, ekonomik kriz ve göç trafiği gibi sebeplerle acil gıda ihtiyacı doğduğu belirtildi.
 
Bölgede Eylül 2015'te acil gıdaya ihtiyaç duyan kişi sayısı 11 milyon iken bu sayının bir yılda iki kat arttığı vurgulanan raporda, açlıkla mücadele eden Etiyopya’da 9.7 milyon, Güney Sudan'da 4.8 milyon, Sudan'da ise 4.4 milyon kişinin uluslararası toplumun yardımını beklediğine işaret edildi.
 
 
Kuraklık daha da artacak
 
Yeni bir kuraklık dalgasının beklendiği Güney Sudan, Sudan, Etiyopya, Eritre, Somali ve Kenya'nın bazı bölgelerinde ise 'acil gıda alarmı' verildi. BM, endişenin kaynağını oluşturan kilit bölgelerin Etiyopya, Sudan, Somali, Burundi, Cibuti ile Uganda'nın Karamoya bölgesi olduğunu belirtti.
 
Raporda, bölgedeki gıda krizinin daha da kötüleşeceği uyarısı yapılırken birçok ülkede tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin, yağış miktarının ortalamanın altında kalmasından etkilendiği vurgulandı.
 
Öte yandan Güney Sudan, Kenya, Etiyopya ve Uganda'nın bazı bölgelerinde yağış miktarının beklenenin üstünde gerçekleşmesinden endişe duyuluyor. Yağış miktarının fazla olduğu söz konusu bölgelerde sel ve taşkın olaylarının meydana gelmesinden korkuluyor. Uzmanlar bölgede El Nino'nun etkilerinin devam ettiğine işaret ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-11-2016 09:29 - 622 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım