Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Suriye'de Terörü Destekliyor
Bakanlık Annan planına saygı duyduklarını açıkladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-06-2012 08:57 - 1091 Okunma

 

 Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından yetkili bir kaynak, ABD'nin Suriye'nin içişlerine müdahale etmeyi ve silahlı terör gruplarına açık destek vererek katliamlarını örtbas etmeği sürdürdüğünü açıkladı.

Bakanlık yetkili kaynağı, ABD'nin BM'de Suriye'yle ilgili gerçekleri çarpıttığını, dünya ülkeleri ve uluslar arası toplumu Suriye'yi kuşatma, tutumları, direnişi, Suriye halkı ve kurumlarını savunan tavrını hedef alma yönünde kışkırttığını söyledi.

"Bunlar son günlerde yapılan kışkırtıcı demeçler ve bu demeçlere uyumlu şekilde Haffe başta olmak üzere Suriye'nin farklı bölgelerine düzenlenen terör saldırılarının tırmandırılması ve onlarca masum vatandaşın katledilmesi şeklinde yansıma bulmuştur" dedi.

Yetkili kaynak, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün 11-6-2012 tarihinde verdiği ve ABD yönetiminin Suriye'nin bazı kentlerinde yaşanan olaylardan endişe duyduğunu iddia ettiği demecine dikkat çekti.

ABD'li sözcünün ABD'nin Haffe bölgesinde yeni bir katliam işlenmesinden endişe duyduğunu belirtmesinin silahlı terör gruplarının yeni bir katliam yapma olasılığı yönünde endişelere yol açtığını ifade ederek silahlı gruplarla Türkiye'deki liderleri arasında yapılan görüşmelerin bunu açıkça ortaya koyduğunun altını çizdi.

Suriye Haber Ajansının verdiği bilgiye göre,  "ABD'nin bu demeçleri gerçekleri ters yüz ederek yaşananları çarpıttığı gibi silahlı terör gruplarını Suriye'nin dört bir yanında katliam yapmaya, terör ve şiddet uygulamaya teşvik etmektedir" dedi.

Silahlı terör grupları Haffe'ye ve sakinlerine saldırıp kamu kurumlarını yakma, okulları tahrip etme, sınavları engelleme, vatandaşları evlerinden kovma ve devlet kurumlarını zorla kapatma eylemlerinde bulunurken ABD'li sözcülerin bu vahşi eylemleri göz ardı etmekten başka bir şey yapmadıklarını söyleyen yetkili kaynak bu vahşi eylemlerin basın dezenformasyon kampanyaları aracılığıyla ört bas edildiğine işaret etti.

Yetkili kaynak, silahlı terör gruplarını finanse eden, silah desteği veren ve katliamlarını ört bas edenlerin hangi demeçleri verirlerse versinler Suriye kanının akıtılmasına doğrudan katkıda bulunduğunu dile getirdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan planının tüm taraflardan şiddeti durdurmasını istediğini ve Suriye hükümetinin bunu uyguladığını bildiren yetkili kaynak, ABD ve bölgedeki işbirlikçilerinin desteklediği silahlı grupların plana şüpheyle baktıklarını ve silahlı gruplar içindeki müttefikleriyle planı ihlal ettiklerini belirtti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı yetkili kaynağı, Suriye hükümetiyle BM arasında imzalanan ön anlaşmanın Suriye hükümetinin güvenlik, kanun ve düzeni korumak amacıyla gücünü kullanmasını öngördüğüne işaret edtti. Ayrıca, silahlı terör grupları ve ilgili unsurların Suriye ordusu karargahları ve birlikleri, devlet binaları ve alt yapısına yönelik saldırılarını durdurmasını öngördüğünün altını çizdi.

Ön anlaşmanın silahlı terör gruplarına Suriye kanununun da öngördüğü gibi suikast, kaçırma, kamu ve özel kurumları sabote etme gibi yasadışı tüm eylemlerle birlikte her türlü silahı ibraz etmeye son vermeyi dayattığını bildiren kaynak, " ABD tarafı ve silahlı grupların bunları bildiğinden kuşkumuz yok. Fakat bu şartların birini bile uygulamadılar" diye belirtti.

"Suriye hükümeti halkına karşı duyduğu sorumluluk, ülkenin egemenliği ve bağımsızlığı, topraklarının bütünlüğüne korumaya gösterdiği özenle vatandaşlarının güvenliğini koruma yönünde sorumluluk ve rolünü yerine getirmektedir" diyen yetkili kaynak, hükümetin Annan planına saygı duyduğunu vurguladığının altını çizdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-06-2012 08:57 - 1091 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım