Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD, masa dışına itilmeyi sindiremedi
ABD yönetimi, Türkiye-İran ve Moskova arasında Suriye ile ilgili gerçekleşen zirvede masa dışına itildiklerine dair iddiaları reddediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-12-2016 08:01 - 554 Okunma
Suriye'de yüzbinlerce kişinin öldüğü savaşı izlemekle yetinen ABD yönetimi, Rusya-Türkiye-İran arasında gerçekleşen zirvede masa dışına itildikleri iddialarını reddetti.
 
Middle East Monitor'da yayınlanan bir haberde, Suriye konusundaki zirvede bugüne kadarki masadaki baş aktör ABD'nin olmamasına dikkat çekildi. ABD hükümeti, toplantı sonucunu olumlu karşıladığını ve süreçte hala yer aldığını ifade etse de, bazı yetkililer ve araştırmacılar durumun böyle olmadığını düşünüyor.
 
"ORTADOĞU'DA ETKİMİZ AZALMIYOR"
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözcüsü, ABD'nin Suriye görüşmelerinde yer almamasının, süreçten dışlandığı ve Ortadoğu'da Amerikan etkisinin azaldığı anlamına gelmediğini iddia etti. Sözcü John Kirby, "Bakan (Kerry) bunu bir dışlanma olarak görmüyor. Bunu Suriye'de kalıcı barış için gösterilen yeni bir çaba olarak görüyor ve bu amaca yönelik her türlü ilerlemeyi memnunlukla karşılıyor" ifadesini kullandı.
 
Washington'daki yakın Doğu Politika Enstitüsü öğretim üyesi ve hem Demokrat hem Cumhuriyetçi yönetimlere danışmanlık yapmış olan Dennis Ross, ABD'nin kendisini Ortadoğu'da "alakasız" bir duruma getirdiğini söyledi.
 
Ross, "Muhalefet bizimle ve Esad'la diyaloga girmek için hiçbir neden görmüyor. Ruslar ve İran, Halep ve diğer Suriye kentlerine yaptıkları saldırılar için ödeyecekleri bedeli artırmak için elimizden hiçbir şey gelmediğini biliyorlar" dedi ve ekledi: "Rusya, siviller üzerindeki etkisini göz ardı ederek sahadaki güç dengesini değiştirdikten sonra şimdi kendini arabulucu konumuna getirdi."
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-12-2016 08:01 - 554 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım