Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD, IŞİD ve El Nusra’yı Esad’ı Devirmek İçin Kullandı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus Dışişleri’nin 2016 yılı değerlendirmesini yaptığı geneksel basın toplantısını düzenledi. 460 gazetecinin akredite olduğu ve 2 saat süren basın toplantısının ağırlıklı gündem maddesi Suriye’deki son durum, Astana görüşmeleri ve 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump’tı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-01-2017 07:54 - 614 Okunma
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Rusya’ya ülkesinde askeri operasyon düzenlemesi talebinde bulunduğu dönemde Şam’ın muhaliflerin eline geçmek üzere olduğunu söyledi ve “Suriye’nin yardım çağrısına olumlu yanıt vererek doğru davrandık” dedi. 
 
Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerindeki çatışmaların durdurulması için güç kullanılmasının öncelikli olduğunun altını çizen Lavrov, “ABD, IŞİD ve El Nusra’yı Esad’ı devirmek için kullandı” ifadelerini kullandı. Trump’ın göreve gelmesinin ardından Rusya ile ABD ilişkilerinde başlayacak yeni döneme ilişkin soruları da yanıtlayan Lavrov, Suriye görüşmelerine ev sahipliği yapacak Astana’da yeni Washington yönetimi ile ilk resmi teması gerçekleştirebileceklerini de söyledi.
 
Sergey Lavrov, K24 muhabirinin “Suriye’de federalizmi destekleyecek misiniz?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
 
“Bu sorunun bize değil Suriyelilere iletilmesi lazım. Bütün uluslararası kararlar çoğunluk elde edilerek verilir. Buna da Suriyeliler karar vermesi lazım ve Suriyeliler dışında kimsenin müdahalesi olmamalı.
 
Suriye’nin alacağı kararlar bu konuda bile olsa desteklenebilir. Suriye’nin durumunu yakından takip eden ülkeler, uluslararası kararlara bağlılığını beyan ediyor.”
 
Suriye’de silahlı gruplar arasında bir kaos yaşandığını belirten Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu gruplardan bazılarının alınan uluslararası kararlara saygı duymadığını ve karar süreçlerinde yer almadığını söyledi.
 
Bütün Gruplar Görüşmelere Katılmalı
 
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sürdürülen Suriye ile ilgili barış çabalarına değinen Lavrov, şöyle konuştu:
 
“BM, Suriye muhalefetinin bütün gruplarına katılma çağrısı yapıyor. Kürtler de Suriye muhalefetinde yer alıyor. Bazı Kürt siyasetçiler Suriye’nin dışında yaşıyor. Bütün gruplara görüşmelere katılmaları için davet gönderildi. Çoğu Suriye konusunda aktif ve Suriye’nin dışında yaşıyor.
 
Biz, daha çok Suriye’nin içinde kalan ve mücadele edenlere önem veriyoruz. Silahlı-silahsız ve hangi isimle olurlarsa olsunlar… Bütün muhalif güçlerin görüşmelere katılması lazım.
 
Ateşkesin sağlanması için Suriye’deki savaş meydanında savaşan gruplarla anlaşmaya gittik. Buna bütün grupların katılmasını bekliyoruz. Ateşkesin devamlılığı için önemli bir adım.”
 
Görüşmelere meydandaki bütün grupların katılmasını önemli buluyoruz. Daha önceki ateşkes süreçlerinde yer alan grupların da katılması önemli.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-01-2017 07:54 - 614 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım