Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD, Irak’ta Yeni Oyunlar Peşinde
Irak’ın başkenti Bağdat’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul’a düzenlenecek operasyon için Irak’a 560 ek asker göndereceklerini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2016 13:18 - 682 Okunma
Musul’un IŞİD’den kurtarılması için düzenlenecek operasyona destek vereceklerini ifade eden Carter, ABD askerlerinin bir bölümünün hafta sonunda IŞİD’den geri alınan Musul yakınlarındaki Kayyara hava üssünde konuşlandırılacağını ifade etti.
 
Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ile görüşen Carter, ülkede son dönemde IŞİD’e karşı kazanılan başarılar konusunda Irak hükümetini tebrik etti. Carter, Irak Başbakanı Haydar el-Abadi ile Musul operasyonunun ayrıntılarını konuşacağını belirtti.
 
Irak’a gönderilecek ek askerlerle Irak’taki ABD askeri sayısı 4 bin 650’ye yükselecek.
 
ABD İLE IKBY ARASINDA TEHLİKELİ ANLAŞMA
 
Musul Operasyonu hazırlıkları hız kesmeden devam ederken  Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani’ye bağlı Peşmerge güçlerinin de operasyona katılacağı belirtiliyor. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’in Bağdat ziyareti sırasında dikkat çekici bir anlaşmaya da imza atılıyor. ABD ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında ilk kez askeri bir protokol imzalanacak.  Protokole ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Robert Work ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Savunma Bakanı Kerim Sincari imza atacak.
 
ABD PEĞMERGE’YE ASKERİ VE SİYASİ DESTEK VERECEK
 
ABD ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında askeri protokol imzalanacağı duyulması üzerine tartışmalar başladı. Uzmanlar, “Bu anlaşma ne için yapılıyor?” sorusunu soruyor. IŞİD bahanesiyle yapılan anlaşma; ABD’nin Peşmerge güçlerini askeri ve siyasi olarak desteklemesini kapsıyor. Anlaşmanın IŞİD ile savaşın bitimine kadar yürürlüğe kalacağı iddia ediliyor.  Dün akşam Mesud Barzani ile bir telefon görüşmesi yapan Carter, ABD’nin Peşmerge güçlerine desteğinin devam edeceğini söyledi.
 
ABD KAYYARA HAVA ÜSSÜ’NE YERLEŞİYOR
 
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Iraklı yetkililerle Musul Operasyonunu görüşmeye başladıklarını açıkladı. Irak hükümetinin yanı sıra askeri yetkililerle de görüşen Carter, stratejik öneme sahip Kayyara hava üssünün koalisyona bağlı birlikler ve ABD tarafından kullanılacağını belirtti.
 
Geçtiğimiz günlerde IŞİD’den geri alınan Kayyara hava üssünün ABD ve Koalisyon güçlerine tahsis edilmesi ise Irak’ın ve bölgenin geleceği açısından olumsuz gelişmelere neden olacağı değerlendiriliyor. Ayrıca, Carter’in Kayyara hava üssünün alınmasından bir gün sonra Bağdat’a gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2016 13:18 - 682 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım