Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Askerleri Suriye'ye İntikal Etti
İnsan Hakları İzleme Grubu, Washington Suriye'den çekilme niyetinde olduğunu iddia ederken, Amerika'nın Suriye'ye ekipman ve asker gönderme sürecinin devam ettiğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2019 10:35 - 620 Okunma
İnsan Hakları İzleme Grubu, Washington Suriye'den çekilme niyetinde olduğunu iddia ederken, Amerika'nın Suriye'ye ekipman ve asker gönderme sürecinin devam ettiğini açıkladı.
 
ABD Başkanı Donald Trump, geçenlerde askerlerini Suriye topraklarından çekmeyi planladığını duyurdu.
 
Ancak Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bu iddianın aksine bir rapor vererek, Perşembe günü akşam (dün), ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon kuvvetlerine silah taşıyan 250 kamyonun Suriye'ye giriş yaptığını bildirdi.
 
Gözlemciler, mühimmat ve lojistik araçlar taşıyan kamyonların Suriye'nin Halep, Rakka ve Al-Haseke bölgelerine gittiklerini aktardı.
 
Bu silahlar ve teçhizat, Ayn el-Arap, Ayn el-Arap Havaalanı, Ayn İsa, Rakka ve Tal Tamer'deki ABD koalisyon üslerine ve bazı diğer üslere dağıtıldı.
 
Gözlemciler, son 24 saat içinde, bu teçhizatlardan önce, ABD askerlerinden yüzlerce elementin Suriye'ye giriş yaptığını söylüyor.
 
Bu grup 14 Ocak'ta, düzinelerce aracın bulunduğu bir ABD konvoyunun, Fırat'ın doğusu ile Irak Kürdistan bölgesi arasında yer alan bir bağlantı güzergahı üzerinden Suriye'nin Dey ez Zor iline girdiğini duyurdu.
 
Gözlemciler ayrıca 11 Ocak’ta yaptığı açıklamada, zırhlı araçlar, askeri ve lojistik teçhizat taşıyan 150 kamyonun bulunduğu Amerikan askeri konvoyunun Rakka kentinin kuzeyindeki el-Cebeliye üssüne ve Halep şehri yakındalarındaki Ayn el-Arap havaalanına gittiğini duyurdu.
 
Fars News'in haberine göre analistler, Amerika Suriye'den çekilme kararını uygulasa dahi, bu ülkenin Suriye'de kısa sürede teslim olmayacağına ve bu belgeyi kaybetmeyeceklerine inanıyorlar.
 
Analistler, ABD’nin Suriye ve Irak’la ilgili eski stratejisinin başarısızlığının Washington’u iki seçeneğe yönlendirdiğini söylüyorlar: "Bölgeden başarısız bir şekilde ayrılmak ya da kendi siyasi ve askeri nüfuzunu diğer taraflar üzerinden sürdürmek. Bu nedenle Amerikalılar ikinci seçeneği seçti ve IŞİD'in Suriye ve Irak sınırlarındaki hakimiyetini güçlendirerek bu grubu canlandırdı."
 
Bu kişilere göre Amerika Birleşik Devletleri, Fırat'ın doğusundaki stratejik bölgede, özellikle Suriye ve Irak sınırlarında IŞİD'i yeniden canlandırmayı planlıyor, böylece iki ülke ile diğer direniş grupları arasındaki teması kesmeyi planlıyor; ABD'nin stratejik hedeflerinden biri olan bu konu, 2011 yılında Suriye savaşının başlamasından bu yana sürmektedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2019 10:35 - 620 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım