Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD: İran’daki Kürtlerin Ayrılıkçı Projelerini Destekliyoruz!
Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın (KDP-İ) Hewler’deki siyasi bürosunu ziyaret eden ABD Erbil Başkonsolosluğu heyeti, KDP-i’nin faaliyetlerinin makul ve siyasi olduğunu belirterek ABD’nin bu tür çabaları desteklediğini bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-09-2016 09:11 - 596 Okunma

 

“Kurdistan 24” haber sitesinde yer alan iddiaya göre KDP-İ’nin internet sitesinden yapılan açıklamada ABD Erbil Başkonsolosluğundan Siyasi Büro Şef Yardımcısı Jeff Mazor sorumluluğundaki bir heyetin, KDP-İ’nin Erbil’deki siyasi bürosunu ziyaret ettiği ve burada Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şerefi tarafından kabul edildiği belirtildi.
 
Açıklamaya göre toplantıda konuşan Jeff Mazor, KDP-İ’nin siyasi durumunu, çalışmalarını, mücadelesini ve İran rejimi üzerinde yarattığı etkiyi daha iyi anlamak üzere dostane ziyaret gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.
 
Jeff Mazor ayrıca KDP-İ’nin siyasi hedeflerinin makul olduğunu belirterek ülkesinin bu tür çalışmaları desteklediğini sözlerine ekledi.
 
KDP-İ merkezi Fransa’da bulunan İran’da devrim karşıtı bloku temsil eden İran Ulusal Direniş Konseyi’nin de bir üyesi. İran Ulusal Direniş Konseyi, geçtiğimiz ay Paris’te Halkın Mücahitleri Örgütü’nün liderliğinde Amerikalı ve Batılı üst düzey temsilcilerin yanı sıra Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden de diplomatların katılımıyla İran’da rejim karşıtı aktif mücadeleyi arttırma kararı aldıkları bir toplantı düzenlemişti.
 
İran’da son dönemde ayrılıkçı Kürt unsurların tehdit dolu açıklamaları ve bu yönde İran ordusuna yönelik saldırıları artış göstermeye başladı.
 
Amerika ve Suudi Arabistan, İran’daki ve bölgedeki Kürtlerin ayrılıkçı faaliyetlerini desteklediklerini “siyasi bir üslupla” ifade etmekten çekinmemeleri dikkatlerden kaçmıyor.Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın (KDP-İ) Hewler’deki siyasi bürosunu ziyaret eden ABD Erbil Başkonsolosluğu heyeti, KDP-i’nin faaliyetlerinin makul ve siyasi olduğunu belirterek ABD’nin bu tür çabaları desteklediğini bildirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın (KDP-İ) Hewler’deki siyasi bürosunu ziyaret eden ABD Erbil Başkonsolosluğu heyeti, KDP-i’nin faaliyetlerinin makul ve siyasi olduğunu belirterek ABD’nin bu tür çabaları desteklediğini bildirdi. Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın (KDP-İ) Hewler’deki siyasi bürosunu ziyaret eden ABD Erbil Başkonsolosluğu heyeti, KDP-i’nin faaliyetlerinin makul ve siyasi olduğunu belirterek ABD’nin bu tür çabaları desteklediğini bildirdi. Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın (KDP-İ) Hewler’deki siyasi bürosunu ziyaret eden ABD Erbil Başkonsolosluğu heyeti, KDP-i’nin faaliyetlerinin makul ve siyasi olduğunu belirterek ABD’nin bu tür çabaları desteklediğini bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-09-2016 09:11 - 596 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım