Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD: İran Saldırısında 34 askerimiz yaralandı..
ABD Savunma Bakanlığı (Pentgon), İran'ın Irak'taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısında 34 askerin yaralandığını açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-01-2020 10:24 - 865 Okunma
ABD Savunma Bakanlığı (Pentgon), İran'ın Irak'taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısında 34 askerin yaralandığını açıkladı.
 
Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, 8 Ocak'taki füze saldırılarının ardından 17 askerin hâlâ müşahede altında tutulduğunu belirtti. Sözcü Hoffman, askerlerden 8'inin tedavi için ABD'ye getirildiğini, 9'unun tedavisinin ise Almanya'da sürdüğünü açıkladı.
 
Füze saldırısı sırasında yaralanan diğer 16 askerin Irak'ta, 1'ini ise Kuveyt'te tedavi gördükten sonra görevlerine geri döndükleri de bildirildi.
 
Savunma Bakanı birkaç gün sonra bilgilendirildi
 
Sözcü Hoffman, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in yaralanmalardan, saldırıdan birkaç gün sonra haberdar edildiğini de ekledi.
 
Trump "karşılık vermeyeceğiz" demişti
 
ABD Başkanı Donald Trump, saldırılarda yaralanan ABD personeli olmadığını ve bu nedenle İran'ın saldırılarına karşılık verilmeyeceğini belirtmişti. Ancak Pentagon geçen hafta yaptığı açıklamada, 11 ABD personelinin şok nedeniyle tedavi gördüğünü açıklamıştı.
 
Bu hafta İsviçre Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuyla ilgili soruları yanıtlayan ABD Başkanı Trump "Baş ağrısı ve birkaç ufak sorun daha yaşadıklarını duydum ama ciddi yaralanmalar olmadığını söyleyebilirim" dedi.
 
Pentagon, saldırılarda hayatını kaybeden ABD vatandaşı olmadığını da ekledi. Uyarı sistemi sayesinde üslerdeki askerlerin sığınaklara indiği belirtilmişti.
 
İran 22 füze fırlatmıştı
 
İran, Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak'ta Irak'ta ABD hava saldırısıyla öldürülmesinin ardından, misilleme olarak Irak'ta Anbar eyaletindeki Ayn el Esad hava üssüne ve Erbil'de Amerikan askerlerinin bulunduğu noktalara en az 22 füze atmıştı.
 
Gaziler kınadı: Halkı kandırmayın
 
Irak ve Afganistan Gazileri Derneği, Trump yönetimini, füze saldırılarının neden olduğu yaralanmaların boyutu hakkında çok geç açıklama yapmakla suçladı. Derneğin kurucusu Paul Rieckhoff bir tweet atarak "Amerikan halkı, askerlerin güvenliği hakkında hükümetine güven duyabilmeli. Bundan daha ciddi bir şey yok" yazdı.
 
ABD ordusunun verdiği bigilye göre travmatik beyin yaralanmaları, savaş bölgelerinde en sık görülen yaralanmalardan. Öte yandan Cuma günü onbinlerce Iraklı başkent Bağdat'ta sokağa çıkarak ülkedeki yaklaşık 5 bin yabancı askerin ülkeden gönderilmesini istedi.
 
İslamiAnaliz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-01-2020 10:24 - 865 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım