Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
2012 Aşura Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ödüller 3 dalda verildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-01-2013 17:36 - 3385 Okunma

Caferider’in resmi yayın organı olan Caferiyol Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Aşura basın ödülleri Hz. İmam Hüseyin (as) şehadetinin kırkıncı gününde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kısa adı CABİR olan Dünya Caferi Alimler Birliği’nin düzenlediği Terön Kur’anı Kerim okunmasıyla başladı. Ödül töreninde konuşan Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, UNESCO tarafından dünyanın en nitelikli programı olarak ilan edilen Evrensel Aşura töreni tüm dünyanın takdirini kazandığını, bu törenin dünya kamuoyuna ulaştırılmasında medyanın büyük katkısı olduğunu söyledi. Kılıç Caferiyol Dergisinin büyük bir titizlikle her yıl düzenlediği Aşura basın ödül töreniyle basınımızın değerli temsilcilerini yeniden bir araya getirerek camia olarak onlara bir kere daha teşekkür ederek ödüllendirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de törende yaptığı konuşmada İslam dünyasının ortak acısı ve yası olan Ervensel Aşura Matem Merasimine yönelik Türk basınının verdiği önemin altını çizerek teşekkür etti. Verilen ödülün maddi olarak bir öneminin olmadığını ancak haber ve program yapanların ödülünü kıyamet günü âlemlere rahmet Hz. Peygamberin elinden alacaklarını bunun da en büyük ödül olduğunu söyledi.   

En iyi fotoğraflı haber dalında birinciliği Milliyet Gazetesinden Burcu Karakaş,  İkinciliği Sabah Gazetesinden Mustafa Kaya, Murat Şengül, üçüncülüğü ise Milli Gazeteden Timuçin Mercanoğlu aldı.
Millliyet Gazetesinden Burcu Karakaş’ın ödülünü Zehr Ana Derneği Başkanı Meftune Atam, Sabah Gazetesinden Mustafa Kaya ve Murat Şengül’ün ödülünü Atader Başkanı Suca Kaçan verirken Timuçin Mercanoğlu’nun ödülünü ise Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu verdi.
 

En iyi görüntülü haber dalında birinciliği TRT Türk’ten İrem Şahin, ikinciliği Kanal 7’den Merve Amaç, üçüncülüğü de Kanal D’den Ceren Taşdelen aldı.
Dereceye girenlerin ödüllerini Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç verdi.
En iyi televizyon programları dalında ise SKYTürk360 Televizyonundan Ozan Pezek, Ulusal Kanaldan Teoman Alili, Eren Erdem, Cem Tv’den Ali Rıza Uğurlu, Ali Yüce, Berat Tv’den Abdurrahman Pala en iyi program dalında ödül aldılar.

Cem Medya Yayın Gurubuna ise özel ödüle layık görüldü. En iyi program dalında ödülleri Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz verdi. Cem Medya Yayın Grubunun ödülünü ise CHP İstanbul Milletvekili Ali Özündüz verdi.

Yabancı televizyon kanallarından Lüban kanalı Elmanar tv, Irak Devlet televizyonu El Irakiye, El Fırat, El İtticah ve El Zehra Kanalları da ödül aldı.  Ödülleri CABİR Genel Sekreteri Musa Ayaztekin, Zeynebiye Derneği Başkan Yardımcısı Adil Hazar, Cabir Âlimlerinden Kars Işıklı Camii İmamı H. Seyyid Ahmetali Erdem verdi.
 

Aşura Törenine katkıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve Avcılar Belediyesine de plaket verildi. Ödülleri Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, başkan  yardımcıları Ahmet Turan ve Ali Adar verdi.

Törende yapılan konuşmalarda Peygamber Ehli Beyti’nin  sevigisi Müslüman olan herkese farz olduğunun altı çizilerek birlik ve beraberlik mesajı verildi.  Ehli Beyt’te okuduğu mersiyelerle gönüllerde taht kuran Celal Yılmaz’ın mersiyeleriyle duygu dolu anlar yaşandı. Zeynebiye Gençlik tiyatrosunun Hz. Hüseyni’nin şahadetinin kırkıncı gününde onun mübarek kabrini ilk ziyaret eden Hz. Peygamberin büyük sahabelerinden Cabir İbni Abdullah’ın Atiyye’le birlikte Kerbela’ya gelişini konu eden tiyatral gösteri sahnelendi. Tiyatro oyununda gözyaşları sel oldu. Tören okunan mersiyeler ve vurulan sinelerle son buldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-01-2013 17:36 - 3385 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım