Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Türkiye'deki darbenin ABD tarafından hazırlandığına dair suçlamalar var'
İran dini lideri Hamaney, "İslami hareketlerin olduğu Türkiye'de darbe girişimi yapıldı. Darbenin ABD tarafından hazırlandığına dair suçlamalar var. İspat edilirse ABD için rezalet olacak." dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2016 16:06 - 729 Okunma

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi hakkında, "ABD, İslam ve İslami eğilimlere karşıdır. Bu yüzden İslami hareketlerin olduğu Türkiye'de darbe girişimi yapıldı. Türkiye'deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair suçlamalar var. Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak." dedi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'daki ikametgahında kalabalık bir gruba hitap eden Hamaney, nükleer anlaşma hakkında yaptığı açıklamalarla beraber FETÖ'nün darbe girişimi hakkında da konuştu.

Hamaney, (FETÖ'nün darbe girişimi hakkında, "ABD, İslam ve İslami eğilimlere karşıdır. Bu yüzden İslami hareketlerin olduğu Türkiye'de darbe girişimi yapıldı. Türkiye'deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair suçlamalar var. Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak." dedi.

Darbe teşebbüsünün ardından ABD'nin Türkiye halkı nezdinde nefretle karşılandığını belirten Hamaney, Washington yönetimin Irak, Suriye ve başka bölgelerde zayıflamakta olduğunu iddia etti. 

"ABD'nin güvenilmez olduğunu vurguluyoruz ama bazıları için gerçeği kabul etmek zor oldu"

ABD'nin anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyleyen Hamaney, "Uzun yıllar Amerika'nın güvenilmez olduğunu vurguluyoruz ancak bazıları için bu gerçeği kabul etmek zor oldu. Bugün hatta diplomatlar ve müzakerelere katılanlar Amerika'nın sözünde durmadığını söylüyor." ifadelerini kullandı. 

Hamaney, ABD'yi bir yandan güzel sözler söylerken öte taraftan İran'ın diğer ülkelerle ekonomik ilişkilerini baltalamakla suçladı.

Nükleer anlaşmanın, uygulamaya girdiği 16 Ocak'tan bu yana geçen süre boyunca halkın yaşamına olumlu etkileri olmadığını söyleyen Hamaney, anlaşmadan önce Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetinin yaptırımların tamamen kaldırılacağına dair sözlerini hatırlatarak, "Neden şu anda yaptırımların aşamalı olarak kaldırılacağından söz ediliyor?" diye sordu.

Washington yönetiminin İran'a bölgesel konularda müzakere etme çağrısında bulunduğunu söyleyen Hamaney, nükleer anlaşmadaki tecrübelerin ABD'yle hiçbir konuda müzakere edilmemesi gerçeğini ortaya koyduğunu söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2016 16:06 - 729 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım