Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Gerçek bir imparatorluk için İran'ı ele geçirmeliyiz'
Amerikalı siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkan Yardımcısı olan Richard Bruce Dick Cheney ile Dünya Bankası eski Başkanı ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı olan Paul Wolfowitz arasında geçen diyalog basına yansıdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2020 09:30 - 935 Okunma
Amerikalı siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkan Yardımcısı olan Richard Bruce Dick Cheney: Sayın Başkan! Benim ne düşündüğümü bilmek istiyor musunuz? Ben 25 yıl sonra Amerika’nın kaynaklarının tükendiğini bir dünya görüyorum. Bitti! Talep % 30-40 arttı ve bizi dünyanın geri kalan kaynaklarından uzak tutan iki okyanusumuz var. O zaman kimsenin bizimle kalacağını düşünüyor musunuz? Biz dünya nüfusunun% 5'iyiz ve dünya enerjisinin % 25'ini kullanıyoruz. Sizce Rusya ve Çin kendileri bu kaynaklara ihtiyaç duyduklarında bize yardım edecekler mi? Dünyanın gelecekteki enerji kaynaklarının yüzde sekseni Avrasya'dadır. Nihai hedefimiz buradır. Yağ, gaz, su. Sadece Irak dünya kaynaklarının yüzde onuna sahiptir. 80 petrol kuyusunun 60'ı hala el değmemiş durumdadır.
 
Paul Wolfowitz: Ve batı çöllerinde yaklaşık yüz milyar varil var. Sen bir petrol denizinde yüzüyorsun.
 
Dick Cheney: Dünya çapında 120'den fazla ülkede üssümüz var. Irak'ı da eklersek ne olacağına bir bakın. O zaman verimli bir medeniyet boğazında yer alırız. Dicle ve Fırat'ta muazzam kaynaklarımız var. Don'un dediği gibi, bu bataklığı kurutmalıyız. Yeniden inşa etmeli ve kaynaklarını ele geçirmeliyiz.
 
Paul Wolfowitz: Sahipleri onlar. Ama geri veriyoruz. Boru hatları, deniz yolları. Onların kaynakları, yeniden inşa etmenin masraflarını karşılıyor.
 
Dick Cheney: Amerika'da nesiller boyunca akacak bir güç silsileri var, tabii eğer plana göre ilerlersek.
 
Collin Powell: Peki Dick, Irak'tan gerçekten ayrılma planımız nedir?
 
Dick Cheney: Çıkmıyoruz. Kalıyoruz.
 
Collin Powell: Aynı bir petrol tüccarı gibi!
 
Paul Wolfowitz: Colin! Doksanlarda programın bir parçasıydın. Silah, uzay, bilgisayar ve elektronik alanındaki mükemmelliğimizi destekledin. Asla askeri veya ekonomik gücün önümüzde durmasına izin vermedin.
 
Collin Powell: Böyle insanlara silah bırakmak, bir av tüfeğiyle bir karıncayı yok etmeye benzer. Savaşı başlatan oluyoruz ve ona, önlem alma ismini veriyoruz. Ve kendimize istediğimiz zaman atom bombası kullanma hakkı veriyoruz. Sonu ve nereye kadar devam edeceği belli olmayan işlere başlıyoruz. Bu yeni bir dünya sistemi değildir. Delirmiş bir dünyadır. Ve eminim ki insanların istediği bu değil.
 
Paul Wolfowitz: Colin! İyi kontrol ettiğin sürece kimse karşı çıkmıyor. Bunu kendin biliyorsun.
 
Dick Cheney: Ne istediğimizi bildiğimiz sürece bu savaşı kontrol edebiliriz. Her şey nasıl ayarlayıp düzenlediysek o şekilde olmalıdır. Burada eksik olan ne? İran! Asıl kaynak! İran dünyanın üçüncü büyük petrol kaynağına sahiptir. Dünya petrolünün yüzde kırkı buradan yani Hürmüz Boğazı'ndan geçiyor. İran'ı kontrol etmeliyiz, Avrasya bizim elimizde, Dünya bizim elimizde. İmparatorluk! Gerçek bir imparatorluk! Böylece kimse bizimle uğraşamaz.
(Ajanslar)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2020 09:30 - 935 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-11-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım