Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
TSK’da Alevi temizliğine yanıt
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-05-2013 17:43 - 840 Okunma
CHP’li Atilla Kart, 700 kişi hakkında Alevi oldukları için işlem yapıldığını öne süren habere TSK'dan yanıt geldi.

TSK'nın resmi sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli arasında inancı ve mezhebi ile ilgili bir ayrımcılık mevzuubahis değildir. Bu konu ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar asılsız ve gerçek dışıdır.
 

CHP’li Atilla Kart, 700 kişi hakkında Alevi oldukları için işlem yapıldığını öne sürmüştü.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri’nden tasfiye edilmek istenilen 800 kişinin 150’ye yakını hakkında ahlaki gerekçeler ve borçlanma ilişkileri; 700’e yakın kişi hakkında ise Alevi olmaları nedeniyle işlem yapıldığını ileri sürdü.
Kart, dün düzenlediği basın toplantısında, Hava Kuvvetleri’nde, 200 subay-astsubay hakkında “iffetsizlik, şans oyunları oynamak, Facebook’ta yanlış işler yapma” suçlamalarıyla toptan soruşturma başlatıldığını belirterek, Balıkesir’de görev yapan 20’ye yakın astsubay ve uzman hakkında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nca “bir ekip” tarafından sorgu kayıtları tutulduğunu her personele, “kusurları, ilişkileri, aileleriyle ilgili özel konular, internette hangi siteleri ziyaret ettikleri, Facebook’ta Başbakan aleyhinde söylemde bulunulan bir makaleyi neden beğendikleri” yönünde sorular yöneltildiğini açıkladı. Kart, bu kişilere, yasadışı yollarla elde edilen, özel hayatlarıyla ilgili görüntüler izletildiğini, hukuki ve yasal dayanağı olmayan fiili soruşturmalar yoluyla kişilerin, emekli olmak ya da istifa etmek zorunda bırakıldığını belirterek, “Hava Kuvvetleri bünyesinde tasfiye edilmek istenilen 800 kişinin 150’ye yakını hakkında ahlaki gerekçeler ve borçlanma ilişkileri nedeniyle; 700’e yakın kişi hakkında ise tamamen Alevi olmaları nedeniyle işlem yapılmıştır. Devlet içinde, yasal ve anayasal dayanağı olmayan güç odakları oluşmuştur. Bu odaklar, kendi özel hukuklarını yaratmışlardır. Kamu personel yapılanmasında inançlar üzerinden ayırımcılık yapılmaktadır. Olay münferit ya da kişisel değildir. Kadrolar tasfiye edilmektedir” dedi.

Reyhalı’da deliller yok edildi
Reyhanlı’daki patlamalara ilişkin, delillerin yok edildiğini söyleyen Kart, “Bütün delillerin yok edildiğini görüyoruz, olay mahallinden delillerin anında süpürüldüğünü görüyoruz. Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde olduğu gibi. Delillerin devlet eliyle yok edildiğini görüyorsunuz” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-05-2013 17:43 - 840 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım