Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kufe'nin Anlattıkları
Çayan Uludağ

 

25-29 Mayıs Tarihinde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz liderliğindeki CABİR heyeti ile Iraktaydım.

Zamanın dar olmasına rağmen önemli bir şeyin farkına vardım:

Mektebimiz her ne kadar akıl, mantık ve sahih delillere dayalı olsa da, bu bir Aşk Mektebidir. Bu mektebe gönül vermek belli bir duruşu ve zihniyeti temsil eder. Tercih meselesidir. Bu tercihin ne olduğunu Kufe’de gördüm.

İmam Ali (as) Kufe’de bir tercih yapmıştır. Daha doğrusu Alevi duruşun ne olduğunu biz takipçilerine yapmış olduğu seçimle net bir şekilde göstermiştir.

İmam (as) hilafete geçtikten sonra hilafet merkezini Kufe’ye taşır. Ama Kufe’de İbni-Ziyad (la)’ın yaptırdığı sarayda kalmaz. Onun yerine sarayın yanında mütevazı ve küçük bir ev seçer ve kiralar. -Evi gezenler bilir odaları küçüktür. İmam Hasan (as) ve İmam Hüseyin (as)’ın birlikte kaldığı oda bugün ufak bir çocuğun yalnız kaldığı bir odanın yarısı kadar yoktur belki. Zamanın şartları deyip geçmeyin, unutmayın ki yanı başlarında kocaman bir sarayda da kalabilirlerdi.- Bugün İbni-Ziyad (la) in sarayı yerin dibine batmışken o mütevazı ev İmamlara ev sahipliği yapmış olmanın onuru ile bütün heybetiyle dimdik ayaktadır.

Anlatmak istediğim İmam Ali (as)’ın ilkeli, ahlaki ve Muhammedi duruşu değildir. Haddimde değildir. Kıyamete kadar yaşasam dahi bunu anlatamam.

Benim İmam (as)’ın bu tercihinden anladığım ve anlatmak istediğim: Kufe’de gördüğüm, hep aklımda olan bir soruya cevaptı aslında:

'' Ne oldu da İslam ümmeti daha Peygamber (saa)’in cenazesi kefenlenmeden İmam Ali (as) a ve Peygamberin en yakınlarına düşman kesilip cephe aldılar? Peygamberden hiç mi utanmadılar? Allah'tan hiç mi korkmadılar? Sakaleyn’in, Gadir’in, Hayber’in ve birçok hadisenin canlı şahitleri deyiler miydi?

Mübahale ayetine bizzat tanıklık etmediler mi? Ehli-Beyt hakkındaki birçok ayetin açıklamasını Peygamber (saa) karşılarında canlı olarak aktarmamış mıydı? Onlar Hz. Fatıma (sa)’yı bizden bile iyi tanımıyorlar mıydı ki Onu (sa) diri diri yakmaya teşebbüs edecek kadar zalimleştiler?

Ehli-Beyt (as)’in hakkını gasp edip onlara her türlü zulmümü reva görenler Allah'ın ve Peygamberin Ehli-Beyte sevgiyi farz kıldığını bilmiyorlar mıydı?''

Şüphesiz gerçekleri biliyorlardı hem de bizzat canlı tanıklarıydılar. Peki, sorun neydi o zaman? - Sorun İmam Ali (as)’ın Kufe’de yaptığı tercih idi.

Ehli-Beyt (as)’in Hz. Muhammed (saa)’in getirdiği dini saraylarda eğip bükmeyeceğini, İslam’ı her türlü zorbalığa, ahlaksızlığa, hırsızlığa ve zalimliğe kılıf yapmayacağını biliyorlardı. Velayet nurunun altınla işinin olmayacağını ve Peygamber (saa)’in çizgisinden millim sapmayacağından emindiler. Şah-ı Merdan (as)’ın Kufe’deki zulüm, zevk, haram ve şirk sarayını tercih etmeyeceğini biliyorlardı.

Onların bugünkü takipçileri de bunu çok iyi biliyorlar ve Ali Şia’sının da böyle olduğunu görüyorlar. Onun için bugün İslam adına karşımızda duranlara, Velayet nuru yerine ötekileri tercih edenlere türlü türlü deliler getirip İmamların (as) ve Şia’nın haklılığını ispat etmeye çalışmamız boşunadır. Aslında buna harcanacak vaktimizde yok. Onlar tercihini saraydan, zevkten, zulümden, adaletsizlikten, altından ve şeytandan yana kullanmışlardır. Zaten Şia’nın hiçbir delilini çürütememeleri ve iftiralara sarılıp düşmanca saldırmaları bunun en bariz örneğidir.

Ehli-Beyt mektebine salt delillerle tabi olunmaz. İnsanın ilk önce İzzet ve Zillet arasında tercih yapması gerekir. Ancak İzzeti seçenler Aşk Mektebine gönül verebilir.

Delil olarak da Kufe’deki görüntü şahsım için yeterde artar bile.

Haklılığını ispatlaması gereken Ali Şia’sı değildir. Biz mektebimizi hakkıyla yaşarsak, vicdan sahibi her insan tercihini bu mektepten yana kullanacaktır.

Pir Sultanım, Ali şahımız,

Hakka ulaşır ahımız

On iki imam katarımız

Uyamazsın demedim mi!

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 2 Yorum
13-06-2012 10:36 - 2648 Okunma
Yorumlar
Salih Adıgüzel tarafıdan 13-06-2012 22:47:55 Tarihinde yazıldı
Hakka Uyanlara Selam Olsun
Teşekkürler Çayan bey. İmam Hüseyni de katledenler onun kim olduğunu biliyorlardı. Ama kimi Yezid'in korkusundan kimi de altınların parıltısından en büyük cinayeti işlediler. Kimileri de ne Yezid'den ne de İmam Hüseyn'den yana tavır aldı.
İBRAHİM ŞEREN tarafıdan 14-06-2012 03:08:36 Tarihinde yazıldı
YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM.
Sayın Çayan kardeşim değerli ve vefalı Ehl-i Beyt dostu öncelikle kalemine ve yüreğine sağlık.Tüm yazdıklarınıza candan katılıyorum.yazdığınız gibi yıllar yılıdır insanları Ehl-i Beyt'e(a.s) düşman etmeleri için her türlü çalışmayı,her türlü iftirayı ve her türlü karalamayı yaptılar. Ancak Ehl-i Beyt (a.s) İlahi nurlar ve İlahi höccetler oldukları için bu İlahı nurları ve Höccetleri karalayanların kendileri gün geçtikçe mahcup oluyorlar ve kendileri uğraştıkça kendilerini daha itfizah ve rezil ediyorlar. Masum imamların kutsal yolları gün geçtikçe daha çok aşıklar ve dostlar kazanmasının sebeplerinden biride sizlerin kaleme aldığınız "onların her açıdan örnek olmalarıdır."ALLAH ONLARIN YOLUNDAN VE HİZMETİNDEN BİZLERİ AYIRMASIN.ZİYARET VE ŞEFAATLERİNİ CÜMLEMİZE NASİP EYLESİN...
Çayan Uludağ yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Mekteb-i Kerbela 28-10-2014 tarihinde eklendi
O kadar insansınız ki gözlerim yaşarıyor... 08-10-2014 tarihinde eklendi
Cemaat'in “Muta'a nikahı” taktiği 05-03-2014 tarihinde eklendi
Gadir-i Hum'da ahd-i peyman 12-10-2013 tarihinde eklendi
Ya Zeynep! 22-04-2013 tarihinde eklendi
İtiraf 26-01-2013 tarihinde eklendi
Paris cinayetleri ve Almanya 19-01-2013 tarihinde eklendi
İmam Hüseyin'e (as) biat 23-11-2012 tarihinde eklendi
Kurban 24-10-2012 tarihinde eklendi
Şakşakçılar 13-10-2012 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım