Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan'dan Düşman Ülke ve Alevi Açıklaması
Başbakan ülke ismi vermedi, komşu batılı ülkeler dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2012 10:52 - 2291 Okunma

 

Başbakan Erdoğan, Hakkari'de 6 asker ve 2 korucunun şehit olmasını değerlendirdi.

Bir televizyon programında konuşan Başbakan, Meclis'te kapalı oturum taleplerine karşı çıktı: "Kapalı oturum çok yaptık, artık icraat zamanı"

Başbakan bugünkü yazılı açıklamasında kullandığı 'düşman ülke' ifadesine de açıklık getirdi: "Bazı komşu ülkeleri ve bazı batılı ülkeleri kastettim"

 

"Kapalı oturum çok yaptık, artık icraat zamanı. Silahı bırakana kadar mücadeleyi sürdüreğceğiz, yoksa mümkün değil" diyen Erdoğan, bugünkü ‘düşman ülkeler’ açıklaması için de şunları söyledi:

"Özellikle ülke adı vermek şu anda bizim için sıkıntı olabilir. Bunların hangi kaynaklardan beslendiği, hangi ülkeerce desteklendiği belli. Komşu ülkelerde de var batıda bunlara destek veren ülkeler de var.

Ayrıca medya destekleri de var. Gidip bunların elebaşlarıyla konuşmayı gazetecilik başarısı sanıyorlar, kitaplar yazıp faydalı olduklarını sanıyorlar. Malesef insanımızın moral değerini alt üst ediyorlar."

 

'ALEVİYİM DİYENDEN DAHA ALEVİYİM" 

Alevilik konusundaki soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan Aleviler Hz. Ali gibi yaşamıyorlar dedi. Erdoğan şunları söyledi: Aleviliği Hazreti Ali'yi sevenler olarak biliyorum. Şimdi Hazreti Ali'yi sevmekse diyorum ben, bugünkü 'Alevi'yim' diyenlere baktığım zaman hepsinden daha Aleviyim. Çünkü hiç birisi Hazreti Ali'nin yaşadığı gibi yaşamıyor. Ama ben onun gibi yaşamaya çalışıyorum. Ama onlarda öyle bir yaşam tarzı yok...

Aleviler Müslüman'dır diyen var, 'Aleviler Müslüman değildir' diyen var. Aynı zamanda bir de bunların içinde ateist olan var. Şimdi eğer biz Müslüman'sak, bir Alevi olarak Müslüman'ın ibadethanesinin tek olması lazım. Cemevine karşı olduğumu söylemiyorum. İbadethanesinin tek olması gerektiğini söylüyorum. Aksi takdirde bu ayrımcılık olur, bölücülük olur. Mesela Türkmen alevileri camiye gelirler, ama şu anda bu gündemde bağıran çağıran tipler varya bunların camiyle mamiyle zaten alakası yok. Cemeviyle de alakası olduğunu zannetmiyorum. O da ayrı konu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2012 10:52 - 2291 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım