06-08-2012 tarihinde eklendi
Erdoğan'dan Düşman Ülke ve Alevi Açıklaması
Başbakan ülke ismi vermedi, komşu batılı ülkeler dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Hakkari'de 6 asker ve 2 korucunun şehit olmasını değerlendirdi.

Bir televizyon programında konuşan Başbakan, Meclis'te kapalı oturum taleplerine karşı çıktı: "Kapalı oturum çok yaptık, artık icraat zamanı"

Başbakan bugünkü yazılı açıklamasında kullandığı 'düşman ülke' ifadesine de açıklık getirdi: "Bazı komşu ülkeleri ve bazı batılı ülkeleri kastettim"

 

"Kapalı oturum çok yaptık, artık icraat zamanı. Silahı bırakana kadar mücadeleyi sürdüreğceğiz, yoksa mümkün değil" diyen Erdoğan, bugünkü ‘düşman ülkeler’ açıklaması için de şunları söyledi:

"Özellikle ülke adı vermek şu anda bizim için sıkıntı olabilir. Bunların hangi kaynaklardan beslendiği, hangi ülkeerce desteklendiği belli. Komşu ülkelerde de var batıda bunlara destek veren ülkeler de var.

Ayrıca medya destekleri de var. Gidip bunların elebaşlarıyla konuşmayı gazetecilik başarısı sanıyorlar, kitaplar yazıp faydalı olduklarını sanıyorlar. Malesef insanımızın moral değerini alt üst ediyorlar."

 

'ALEVİYİM DİYENDEN DAHA ALEVİYİM" 

Alevilik konusundaki soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan Aleviler Hz. Ali gibi yaşamıyorlar dedi. Erdoğan şunları söyledi: Aleviliği Hazreti Ali'yi sevenler olarak biliyorum. Şimdi Hazreti Ali'yi sevmekse diyorum ben, bugünkü 'Alevi'yim' diyenlere baktığım zaman hepsinden daha Aleviyim. Çünkü hiç birisi Hazreti Ali'nin yaşadığı gibi yaşamıyor. Ama ben onun gibi yaşamaya çalışıyorum. Ama onlarda öyle bir yaşam tarzı yok...

Aleviler Müslüman'dır diyen var, 'Aleviler Müslüman değildir' diyen var. Aynı zamanda bir de bunların içinde ateist olan var. Şimdi eğer biz Müslüman'sak, bir Alevi olarak Müslüman'ın ibadethanesinin tek olması lazım. Cemevine karşı olduğumu söylemiyorum. İbadethanesinin tek olması gerektiğini söylüyorum. Aksi takdirde bu ayrımcılık olur, bölücülük olur. Mesela Türkmen alevileri camiye gelirler, ama şu anda bu gündemde bağıran çağıran tipler varya bunların camiyle mamiyle zaten alakası yok. Cemeviyle de alakası olduğunu zannetmiyorum. O da ayrı konu.

http://caferider.com.tr/erdogan-dan-dusman-ulke-ve-alevi-aciklamasi_h6879.html