Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Emperyalizmin Dini/Mezhebi Yoktur
Av. Sinan Kılıç
Çağımız enerji savaşları çağıdır. Önce İslam dünyasının sonra Batı’nın hümanist aydınlanması, kültür ve sanat gelişimi yerini günümüzde sanayii ve teknoloji yarışına bırakmıştır. Sanayi ve teknoloji, enerji ve hammaddeye ihtiyaç duyar. Dünya’da yeraltı ve yerüstü kaynaklarının büyük kısmı Müslüman coğrafyadadır. Bu alanda İslam coğrafyasından yüz yıl ileride olan Batı, enerji ihtiyacını karşılamak için Müslüman coğrafyaya adeta “çökmüş ”tür.
 
Asya’dan Ortadoğu’ya, Afrika’dan Kafkaslar’a hatta Uzakdoğu’ya kadar uzanan İslam coğrafyasında başını ABD’nin çektiği Batı/Siyonist koalisyonu Müslüman ülkeleri işgal etmeye çalışmaktadırlar. Bir işgal önce askeri olarak başlamaz. din, eğitim, kültür-sanat, ekonomi, siyaset-bürokrasi, terör gibi enstrümanlar kullanılarak işgalin alt yapısı hazırlanır. Bütün şartlar olgunlaşınca askeri işgale geçilir. Hatta çoğu zaman askeri işgale ihtiyaç bile kalmaz.
 
Günümüzde, ABD/Batı/Siyonis koalisyon işgal ve sömürü üssü olarak Vahhabi Suudi Arabistan’ı kullanmaktadır. Vahhabizim İslam Dinini yok etmenin, Suudi yönetimindeki Arabistan, İslam coğrafyasını işgal etmenin ana üssüdür. Terörün ana kaynağıdır. 
 
Emperyalizm Müslümanlar arasındaki ayrılıkları kendi lehine başarı ile kullanmaktadır. Gerçekte tek bir kelime (şehadet) ile eşit/kardeş olabilen Müslümanlar,  mezhepçilik fitnesi ile Müslüman kardeşlerini katletmektedir. Mezhepçilik fitnesinin üretim merkezi de Suudi Arabistan’dır. Müslümanların Hac/Umre, petrol gelirlerini Batı’ya peşkeş çeken Suud hanedanı, direniş gösteren coğrafyaları Batı’dan aldığı silahlarla ateş ve kana boğmaktadır. Müslüman coğrafyadaki direniş -ne yazık ki çoğunlukla- Şii Müslümanlardan gelmektedir. Şia, tarih boyunca vahdetten yana olmasına rağmen işte tam bu noktada emperyalist propaganda, amaçlarına aykırı düşen Şia aleyinde, din elbisesi giymiş taşeronlar eliyle mezhepçilik/tekfircilik yapmaktadır. İslam dünyasının varlık savaşı bir an önce bu sorunu çözmesine bağlıdır. 
 
Müslümanlar, kendi aralarındaki ayrılıkları uykuya yatırarak dış düşmana karşı “Müslüman” kimliği altında birleşerek mücadele etmek zorundadırlar. Aksi takdirde ayrılıklarını kavga konusu yapacakları ne bir toprak ne de bir topluluk kalacaktır.
 
Tarihe tanıklık ettiğimiz son zamanlarda emperyalizm, direniş cephesinin onurlu duruşu karşısında yenilmiştir. Ancak bu zafer şimdilik sadece fiili işgalin önlenmesinden ibarettir. Fiziki varlığını sıcak savaş alanlarından çeken Batı, din, eğitim, kültür-sanat, ekonomi, siyaset-bürokrasi, terör gibi enstrümanlarla esaret altına alıdığı yerel işbirliçileri eliyle savaşını sürdürmeye devam edecektir. 
 
Gerçek şu ki, Müslüman coğrafyanın özgür kalabilmesi, Mekke ve Medine’nin özgürleşmesine bağlıdır.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-01-2019 18:16 - 6782 Okunma
Av. Sinan Kılıç yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar? 09-03-2020 tarihinde eklendi
Emperyalizmin Dini/Mezhebi Yoktur 04-01-2019 tarihinde eklendi
Doğru’dan Yanlış çıkarmamak gerek… 07-02-2018 tarihinde eklendi
İnnaLillahi ve İnnaİleyhiraciun 25-02-2017 tarihinde eklendi
AŞURA 2016 08-10-2016 tarihinde eklendi
HAİN DARBE VE SONRASI… 13-08-2016 tarihinde eklendi
Darbe Üzerine 29-07-2016 tarihinde eklendi
Terörle yatıp-kalkmak 23-07-2016 tarihinde eklendi
Hz. Mehdi (a.f) Haktır ve Gelecektir 23-07-2016 tarihinde eklendi
Laiklik ve AHİM kararları 23-07-2016 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım