Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zoubi: Dış Müdahale Söylemi Çöktü
Muhalefetin tek derdi devleti yıkmak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-08-2013 11:45 - 803 Okunma

 
 TARTUS – Suriye Enformasyon Bakanı Omran Zoubi, Suriye’nin krizi egemenliği ve bağımsızlığını koruyan bir devlet olarak siyasi yollardan çözmeye ve diyalogun Suriyeliler arasında olması şartıyla Cenevre konferansına katılmaya hazır olduğunu belirtti.



Sana'nın haberine göre Bakan Zoubi dün Tartus kentinde siyasi, kültürel, gençlik, sendikal ve basın örgütlenmeleriyle bir araya geldiği forumda, muhalefetin hiçbir siyasi projesi bulunmadığını ve tek amacının devleti yıkmak olduğunu söyleyerek devletin ABD ve İsrail’e bağlı silahlı muhalefeti yenilgiye uğratmaya, fakat aynı zamanda verimli ulusal muhalefetin varlığını korumaya çalıştığını ifade etti.

Suriyelilerin Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’ın onaylamayacağı hiçbir siyasi çözümü kabul etmeyeceklerine işaret eden Zoubi, siyasi çözümün terörle mücadeleyle eşzamanlı yürütülmesi, silahını teslim edip elini kana bulamayanlarla diyalog imkânlarının yaratılması gerektiğini bildirdi.

Enformasyon Bakanı, Suriyelileri düşmanlarını yenilgiye uğratmaya çağırarak bu savaşın Suriyelilerin birbirlerine karşı üstünlük ya da zafer kazanması olmadığını dile getirdi.


Suriye’nin hiçbir Arap devletin daha önce maruz kalmadığı küresel bir savaşla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Zoubi, bu savaşa ekonomik ve mali ağırlığı ile bilinen ülkelerin katılarak Suriye’yi taşı ve insanıyla yıkmak amacıyla tüm imkânlarını kullandıklarını ifade etti.

Vatan ve halkın sahip olduğu ilke, inanç ve şehitleri sayesinde yenilemeyeceklerini dile getirerek “Suriye’yi işgal etmek piknik yapmak değildir. Suriye’ye dış müdahale söylemi çökmüştür. Çünkü müdahale etme niyetinde olanlar ağır bir beşeri ve ekonomik fatura ödeyecekler” dedi.

Zoubi, ulusal basının bu savaşta tüm gücüyle savaşan orduya benzediğini belirterek ulusal basınımızın mücadele ve direniş basını olduğunu, parti ve hükümet basını değil halk ve vatan basını olduğunu kanıtlayarak büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.

Bakan Zoubi, son dönemde üç radyo açıldığını, Lazkiye ve Halep’te iki televizyon kanalı açma, Şam’da muhabirler kulübü, basın araştırmaları merkezi ve elektronik medya müdürlüğü açma hazırlıklarının yağıldığını bildirdi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Zoubi, önümüzdeki ayın ortalarında uydu kanallarında özellikle teknik alanda köklü değişimlerin yapılacağını, ulusal kanallarımızın yayınını kesme tehdidinin ortadan kaldırılacağını kaydetti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-08-2013 11:45 - 803 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım