Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zeynebiye'de İncirlik Protestosu
Kur'an'a vefa protestosu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2013 10:18 - 1212 Okunma

 ADANA'daki İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki camiye girip, ahşap minberi parçaladıkları, camları kırdıkları ve Kuran'ı Kerim'leri parçaladıkları haberine yönelik protestolar sürüyor.

İstanbul- Halkalı Zeynebiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zeynebiye Caddesi'nde toplanan Caferiler, Adana’daki İncirlik Üssü’nde, yılbaşı gecesi ABD’li askerlerin 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’ndaki camiyi tahrip ettikleri ve Kuran-ı Kerim parçaladıkları iddialarını düzenlenen eylemle protesto etti. Ellerinde kuran bulunan yaklaşık 2000 kişinin toplandığı protestoda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kuran'a ve dini değerlere yapılan bu saldırıların, emperyal güçler tarafından İslam Ümmeti'nin duyarlılığın test edilmesi olarak değerlendirdi.

 Protesto gösterisinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kuran'a ve dini değerlere yapılan bu saldırıların, emperyal güçler tarafından İslam Ümmeti'nin duyarlılığın test edilmesi olarak değerlendirirken, "TBMM'nin bu konuda bir araştırma komisyonu kurup sonucunu  kamuoyuyla paylaşmaları gerekmektedir." dedi.

Sık sık tekbir ve sloganlarla kesilen konuşmasında Özgündüz, "Kuran, dünyaya ve Kuran düşmanlarına meydan okuyor, siz O'nu yırtmakla, yakmakla O'nunla baş edemezsiniz, bu ancak sizin bağnazlığınızı ve cehaletinizi gösterir. Kuran diyor ki benzerini  getirin, biz Kuran'ı kendimiz toplarız, ama yakmakla yıkmakla Kuran'ı kaldıramazsınız. Yeryüzünde milyarlarca nüsha Kuran ve milyonlarca Hafız-ı Kuran vardır, müminler Kuran'ı gönlüne yazmıştır. Siz bunları yapmakla ancak Kuran'a ve İslam ümmetine düşmanlığınızı göstermiş olursunuz.

Bence bunlar ümmetin gayretini, hassasiyetini ve Kuran duyarlılıklarını ölçmeye yöneliktir. Irak'ta, Afganistan'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde başlarına bomba yağdırdıkları, milyonlarca insanlarını öldürdükleri bu ümmetin teslimiyet sınırına gelip gelmediklerini test ediyorlar.

Bununla beraber, lütfedip taht verdiklerimiz, ümmetin gazını alıp yatıştırma noktasında bize sadakat gösteriyorlar mı, İslam ülkelerinde tahtlarını ABD desteğine bağlı görenler, görevlerini, ABD'ye sadakatlarını yerine getiriyorlar mı, bunu test ediyorlar.

Kuran ümmeti, değil bir ülkenin tahtını vermek, ABD'nin de, bütün dünyanın da hakimiyetini verseniz, bu Kuran'ın bir kelimesini dahi ayak altına düşürmez. Türkiye'deki 3 milyonu aşkın nüfusu olan ve dünyada 300 milyon nüfusu olan bütün Caferilerin duygularını söylüyorum, bizim canımız da, malımız da, mezhebimiz de Kuran'a feda olsun.

Kuran, bütün her şeyimizin üstündedir, mezhebimiz, bu Kuran'ın bir yorumudur ve mezhebimiz, Kuran'a ne kadar uyuyorsa o kadar bizim mezhebimizdir. Bunun için, hiç kimse bizim gayretimizi, sabrımızı ve hassasiyetimizi ölçmeye kalkmasın, Kuran'a dokundunuz mu, biz kükreriz.

Biz Haydar-ı Kerrar'ın hizmetçileri, sevenleri olarak, Türk milleti de Haydarî karaktere sahiptir, bu ülkenin asil unsuru olan biz de Haydar-ı Kerrar'ın yolundayız. Biz kükrediğimizde siz titrersiniz, mukeddesatımızla işiniz olmasın.

Bu işin tek teselli yanı bizim için şudur, biz diyoruz ki, Kuran'ın bir satırlık suresi var, siz O'nun benzerini getirin, biz O'nu kaldıracağız. Siz milyarlarca dolarınızı harcadınız, toplandınız, bunun bir benzerini getiremediniz, Kuran'ın karşısındaki acizliğinizden vahşete düşmüşsünüz, vahşetinizden saldırganlaşmışsınız. Ama bunu bilin ki, İslam'ın nuru, sizin karanlığınızı yok edecek.

Kuran, ki bugüne kadar her dediği doğru çıkmıştır, bize bir vaadi daha var, bu Kuran, Allah'ın nurudur, siz ağzınızla üflemekle bu nuru söndüremeyeceksiniz, çatlasanız da bu nur dünyayı aydınlatacaktır.

Siz El-Kaideleri İslam'ı kötü tanıtmak için kullanadurun, bu Kuran insanlığı aydınlatacaktır. Şimdi de Somali'yi, Mali'yi işgal etmek için El-Kaide teröristlerinden istifade ediyorsunuz, size bahane oluşturuyorlar. Ne işse orada savaşıyor gibi görünüyorsunuz, Afganistan'da onlar size bahane oluşturdular, orada da onlarla savaşıyor gibi görünüyorsunuz, ama Irak'ta, Suriye'de onlarla kol kola, can cana olduğunuzu herkes görüyor.

Size de rağmen, Kuran'a vefasızlık yapanlara da rağmen, Kuran'ı doğru anlamayan inananlarına da rağmen Kuran dünyayı aydınlatmaya devam edecek ve zafer Kuran'ın olacaktır.

Allah bizleri Kuran'a sımsıkı sarılmaya, O'nu devamlı okumaya, anlamaya ve O'na uymaya muvaffak etsin.

Necip milletime de buradan sesleniyorum, bugün sesinizi çıkarmazsanız, yarın bütün değerlerinizi elinizden alırlar.  Türk milletine yakışan, Kuran düşmanlarına haddini bildirmektir, bu noktada öncü olmaktır. Allah Kuran bayrağını bu necip milletin elinden almasın." dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2013 10:18 - 1212 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
10-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım