Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zarifi-Lavrov buluşması
Suriye ve Cenevre konferansını görüştüler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2014 16:01 - 879 Okunma

   MOSKOVA – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevat Zarif Suriye’de teröre karşı mücadelenin Rusya ve İran’ın öncelikleri arasında yer aldığını vurgularken iki ülkenin Suriye’de tüm terör kolonilerinin kökünden kazılıp bertaraf edilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Rusya ve İran dışişleri bakanları Suriyedeki krizin siyasi çözümüne ilişkin 22 Ocak tarihinde düzenlenmesi beklenen Cenevre II konferansına hazırlığın yanı sıra Zarif’in bölge turunda bulunduğu temasların sonuçlarını masaya yatırdı.

İranlı mevkidaşı Zarif ile bugün Moskovada düzernlediği ortak basın toplantısında Lavrov; Suriye’nin egemen bir devlet olması, toprak bütünlüğünün korunması, tüm halk bileşenlerinin haklarının korunması ve komşularıyla barış istikrar içinde yaşamasına büyük bir önem verdiklerinin altını çizdi. Lavrov bu tutumların Birleşmiş Milletlerin 2118 sayılı kararına ilaveten 30 haziran 2012 tarihinde ilan edilen Cenevre I Deklarasyonunda vurgulandığına işaret etti.

G-8 Grubu zirvesinde Suriye hükümeti ve ‘muhalefetine’ terörün tüm Suriye topraklarında bertaraf edilmesi gereğini belirttiğine işaret eden Lavrov; bu tutumlaraın tüm uluslararası toplum tarafından paylaşıldığını ve Suriyedeki krize siyasi çözüm bulma çabalarında bunların temel alındığını iafde etti.

Lavrov Suriye halkının ideallerinin gerçekleştirilmesi için ileriye dönük adımların sürdürülmesi için Suriye hükümeti ve ‘muhalefet’ arasında ortak onaya gerek duyulduğunu söyledi.

Basın toplantısında Zarif; Suriyedeki krizin ancak ve ancak siyasi yollarla çözüleceği konusunda ülkesinin tutumunu ifade ederken, Cenevre II Konferansına herhangi bir önkoşulla katılmayacağını bir kez daha ifade etti. Zarif İran’ın Cenevre II Konferansına katılmak için diğer katılımcılara öngörülen koşullaraın haricinde hiç bir koşulu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif; hiç bir dış tarafın Suriye halkına herhangi bir dayatmada bulunmaması gereğini vurgularken, Suriye halkının kendi geleceğini kendi elelriyle belirlemesi gereğinin altını bir kez daha çizdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2014 16:01 - 879 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım