Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemen'den Arabistan'a Ağır Darbe
Cenevre Konferansı öncesinde Yemen'deki Husi Ensarullah hareketi, Suudi Arabistan sınırındaki Cevf kentinin merkezi El Hazm'da kontrolü ele geçirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-06-2015 12:36 - 792 Okunma
Yemen ordu birlikleri ve Ensarullah güçleri Cuf eyaletinde Cebel el-Akabe bölgesinde kontrol sağladı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direnişi Güçleri ile gerçekleşen yoğun çatışmaların ardından, El Hazm'da hükümet binaları ile önemli askeri noktalar ele geçirildi.
 
Çölün ortasındaki stratejik El Hazm'ı ele geçiren Ensarullah güçleri yarın yapılacak barış görüşmeleri öncesi Suudi Arabistan ve Hadi taraftarlarına önemli bir darbe indirdi.
 
Bu başarının ardından Suudi savaş uçakları, bölgeyi bombalamaya başladı. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları bölgede Ensarullah güçlerinin konuşlandığı noktalara saldırı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.
 
Suudi Arabistan'a ait savaş uçaklarının Sade eyaletine bağlı Demac bölgesinde yerleşim alanına düzenlediği saldırıda 8 sivil hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.
 
Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen ablukası devam ediyor
 
Suudi Arabistan'ın Yemen'e saldırıları devam ederken, Cenevre görüşmeleri arifesinde Yemen'e yönelik ablukanın da ağırlaştırıldığı bildiriliyor.
 
Yemenli kaynaklar, Suudi Arabistan ve müttefikleri, hiçbir gemiye, Yemen sularına giriş yapmasına izin vermiyor.
 
Aynı kaynaklar, Cenre Barış Konferansı eşiğinde Yemen'e yönelik ablukanın ağırlaştırıldığını aktarıyor.
 
Yemenli kaynaklar, Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, koalisyonun ruhsatı olan gemileri bile Yemen sahillerine yaklaşması halinde saldırıyla tehdit ettikleri bildirdi.
 
Ensarullah'tan Cenverve Konferansına katılmama kararı
 
El-Menar tv kanalı da, Yemenli siyasi kaynaklardan naklen, BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmet ile istişarelerin sürdüğünü, ancak Cenevre'ye katılmak için henüz bir kararın alınmadığını aktardı, aynı kaynaklar, Suudi Arabistan'ın Cenevre Konferansını, daha önceki gibi boşa çıkarmaya çalıştığını belirtti.
 
El-Meyadin tv kanalı da, Yemenli partilerin, Cenevre Barış Konferansı'na katılmayacağını duyurdu.
 
Yemen'in içinde faaliyet gösteren partiler, son sıralarda, yeni bir karar alarak, mevcut şartlar altında, Cenevre görüşmelerine katılmama kararı aldılar.
 
El-Meyadin, Yemenli kaynaklardan naklen verdiği haberde, Ensarullah hareketinin Cenevre'de düzenlecek görüşmelere, mevcut siyasi ve askeri şartlar altında katılmayabileceğini aktardı.
 
El-Arabiye tv kanalı da,BM uçaklarının, bugün Ensarullah heyeti ve diğer siyasi parti temsilcilerini almadan Cenevre'ye doğru yola çıktığını bildirdi.
 
Konferansa katılmamam sebebi; Yemenli grupların kimliği ve mahiyetinin belirlenmemiş olması
 
Ensarullah üyelerinden birinin, bu hareketin Cenevre'ye neden heyet göndermediğiyle ilgili olarak, BM'nin Cenevre Konferansı'na katılacak Yemenli grupların kimliğini ve mahiyetini belirlemediği için sadece bazı Yemenli grupların BM uçağıyla Cenevre'ye gittiğini ifade etti.
 
El-Meyadin haber kanalı, Umman yetkililerinin BM ile Yemen Ensarullah hareketi arasında Cenevre Barış Konferansı'nın başarılı bir şekilde düzenlenmesi için arabuluculuk yaptığını bildirdi.
 
Hatırlanacağı üzere Yemen konulu Cenevre görüşmeleri, Pazartesi gününe ertelendi, BM bu bağlamda yaptığı açıklamada, Pazar günü Cenevre'de düzenlenmesi planlanan Yemen görüşmelerinin, Yemenli gruplardan birinin geciktiği için bir gün ileri alındığını duyurdu.
 
Ancak, Cenevre görüşmelerinin, Ensarullah'ın katılmaması sebebiyle gecikebileceği ifade ediliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-06-2015 12:36 - 792 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
14-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım