Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Washington'dan Ricciardone'ye Sahip Çıktı
Bu açıklamalar yeni değil
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-02-2013 10:24 - 606 Okunma


Amerika, Türkiye’deki siyasi davaları ve uzun tutukluluk sürelerini eleştiren Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye sahip çıktı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Ricciardone’nin gazetelerin Ankara temsilcilerine yaptığı açıklamasıyla ilgili olarak, “Büyükelçi Ricciardone, sadece (eski) Dışişleri Bakanı (Hillary) Clinton’un söylediklerini tekrarladı. Eminim bu konu üzerinde kamuoyu önünde konuşma fırsatı bulması durumunda (yeni) Dışişleri Bakanı John Kerry de aynı şeyleri söyleyecektir,” diye konuştu.

‘Türkiye’nin Dostları ve Müttefiklerinin Yükümlülüğü’

Nuland, Türkiye’de “hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunmasının güçlendirilmesi, gazeteciler ve blogcular için ifade özgürlüğünün daha iyi korunması” konularında düzenli ilerleme sağlamasının önemine işaret etti, Türkiye’nin dostları ve müttefiklerinin görevinin bu öneme “saygılı bir şekilde işaret etmek” olduğunu söyledi.

Amerikalı sözcü, bu açıklamaların yeni bir şey olmadığını, uzun bir süredir özel ve kamuya açık ortamlarda bu görüşlerin paylaşıldığını da sözlerine ekledi.

Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Engin Alan’ın cezaevinde olduklarını belirten Büyükelçi Frank Ricciardone gazetecilere yaptığı açıklamada, “Komutanlarınız aynı şekilde, onlar da terörist gibi hapse kondular. Onlara bu ülkeyi koruma görevi verilmiş ama hapse kondular. Profesörler, eski YÖK Başkanı demir parmaklıklar arkasında. Tam anlaşılmayan 16 yıl önceki çalışmalarla ilgili belirsiz suçlamalarla hapse kondular. Hukuki bir sistemin sonuçları bu şekilde olursa kafalar karışır. Amerika ve Avrupa mahkemelerinin buna anlam vermesi zor olacaktır,” demişti.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında konuya değindi ve "Ricciardone haddini bilmelidir" dedi.
"Ricciardone Türkiye'ye gelir gelmez, buna benzer bizim iç meselelerimizle ilgili laflar etmişti. O zaman Başbakan kendisine 'acemi büyükelçi' demişti. Öyle anlaşılıyor ki bu geçen süre içinde sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş.

"AHKAM KESME HAKKINI KİM VERİYOR?"

Siz bir diplomatsınız, içeriğine tam vakıf olmadığınız, tüm detaylarını bilmediğiniz bir meseleden dolayı, nasıl bir ülkenin içişleriyle ilgili, yargı sistemiyle ilgili ahkam kesersiniz? Bu hakkı size kim veriyor? Netice itibariyle bu Türkiye'nin iç meselsidir derken,Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, süren bazı davalarla ilgili açıklamalarına ilişkin ''Fevkalade yanlış, göreviyle bağdaşmayan açıklama olarak görüyorum. Umarım tekrar etmez'' dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-02-2013 10:24 - 606 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım