Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Van'daki çığ felaketinde iki günde 38 kişi hayatını kaybetti...
Van'da önceki gün akşam saatlerinde bir minibüsün üzerine düşen çığın altında kalan vatandaşları arayan arama kurtarma ekibinin üzerine çığ düşmesi sonucunda 33 kişi hayatını kaybetti, ikisi yoğun bakımda 75 kişi de yaralandı. İlk gün hayatını kaybeden 5 kişiyle birlikte, 38 kişi yaşamını yitirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2020 09:03 - 2324 Okunma
Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saatlerinde sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu düşünülen 2 vatandaşı kurtarmak için çalışmalar devam ederken, ikinci kez çığ düştü. 
 
AFAD, ikinci çığ faciasında 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin de yaralandığını açıkladı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaralılardan 2 kişinin durumlarının ağır olduğunu ve çığ altında kaç kişinin olduğuna yönelik net bir bilgi olmadığını açıkladı.
 
İçişleri Bakanı Soylu: Çekilmeyi düşünüyoruz, sabah değerlendireceğiz
 
Süleyman Soylu, arama-kurtarma ekibinden 67 kişinin kurtarılarak hastanelere kaldırıldığını belirterek, "11 jandarma personelimiz ve 7 güvenlik korucusu şehit oldu. 1 Turkcell, 3 itfaiyeci ve 2 Karayolları çalışanı da hayatını kaybetti. (Çığ altında) 3 kişi olduğunu değerlendiriyoruz. İş makinesinin hemen altına sıkışmış, arkadaşlarımız almak istediler. Değerlendirme yaptık, çekilmeyi düşünüyoruz. Tipi şiddetlendi, yarın sabah (6 Şubat) tekrar değerlendirme yapılacak ve arama kurtarmanın devam edip etmeyeceğine karar vereceğiz. Ülkemize geçmiş olsun ve baş sağlığı dileğimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
AFAD: Alanda çalışan ekiplerden bir kısmı çığ altında kaldı
 
AFAD'da yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Çığ altında kalan AFAD Van İl Müdürü ile Birlik Müdürü hastanede tedavi görüyor. Olaya müdahale için bölgedeki AFAD il müdürlüklerinden 67 arama kurtarma uzmanı 11 araçla alana sevk edildi. Ayrıca 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi ile 2 araç, Ankara’dan askeri uçakla bölgeye gönderiliyor.
 
Olaya müdahale edilmesi için bölgeye aralarında Şırnak İtfaiyesi’nden 4 kişinin de bulunduğu toplam 156 arama kurtarma personeli ve 18 araç sevk edildi. Bölgeye ayrıca 28 ambulans ve 10 Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi gönderildi.
 
Erdoğan’ın başdanışmanı ikinci çığ faciasından yaralı kurtuldu
 
AFAD İl Müdürü’nün görevi sırasında çığ altında kalması nedeniyle Van İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin koordinasyonu için AFAD Muş İl Müdürü ve ekibi Van’a ulaştırıldı. Van Bahçesaray ve Çatak arasındaki karayoluna 4 Şubat 2020 günü 17.45’te çığ düşmüştü. AFAD Van koordinasyonundaki arama kurtarma ekipleri, çığ altında kalan minibüs ve iş makinesinden 8’i sağ olmak üzere 13 vatandaşımızı çıkarmıştı.
 
t24
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2020 09:03 - 2324 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım