Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Uluslararası Af Örgütü: Myanmar’da Müslümanlar Ayrımcılığa Maruz Kalıyor
Uluslararası Af Örgütü raporunda, kaçış içinde olmaları ve katliam edilmeleri dışında Myanmar’da azınlık olan Rohingyalıların durumunu, bir nevi “insanlık dışı ayrımcılık” olarak nitelendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-11-2017 07:55 - 526 Okunma
Uluslararası Af Örgütü yeni raporunda, uzun bir süredir, işkence ve etnik ayrım içinde olan Myanmar’daki Rohingyalı Müslümanların durumunun, Uluslararası Af Örgütünün tabiriyle, insanlık dışı bir ayrımcılık olduğunu açıkladı.
 
Uluslararası Af Örgütünün bu raporu, iki yıl boyunca toplanan kanıtlar ve yapılan röportajlarla, Myanmar’daki Rohingyalı Müslümanların yaşam şartlarını ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır. Öyle ki, bu raporda, Rohingyalı azınlık grubun, hükümetin desteklediği kötü bir rejimin altında ayrımcılığa uğradığı ve ırkçılığa maruz kaldığı belirtiliyor.
 
Ağustos ayından şimdiye kadar, 620 binden fazla Rohingyalı Müslüman, Myanmar ordusunun “temizleme operasyonları” adı altında uyguladığı şiddet ve baskıların ardından Myanmar’ın Rakhine eyaletinden Bangladeş’e kaçtı. Birleşmiş Milletler ve diğer Uluslararası kuruluşların ifadesine göre, Myanmar ordusunun eylemleri bir nevi “etnik bir temizlikti” ve bu girişim, Rohingyalıları evlerini terk etmeye zorlamak için evlerin ateşe verilmesi, şiddet ve baskı eylemleri yoluyla gerçekleşti.
 
Daha önce de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guether, “dünya toplumu Rohingyalı azınlıklara karşı yapılan şiddetin durdurulmasını ve onların evlerine geri dönmesine izin verilmesini tam anlamıyla gerekli bir öncelik olarak görmektedir’ dedi.
 
Rohingyalı sığınmacı ve mülteciler şimdi Bangladeş sınır şeridindeki sığınma kamplarındadır ve Bangladeş hükümet yetkilileri Myanmar’dan Rohingyalı Müslümanların güvenliğini güvence altına almalarını ve onların evlerine dönmesine izin vermelerini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-11-2017 07:55 - 526 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım