Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkleri asimile etmek çok zor
‘Yarısını göndermek gerek’
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-08-2013 10:35 - 920 Okunma

  1982 yılına ait İngiliz gizli belgelerine göre, dönemin Başbakanı Helmut Kohl, Türklerin yüzde 50’sini geri göndermek istedi. Kolh, diğer ülkelerden göçmen işçilerle bir sorun bulunmadığını söyledi.

Alman "Der Speigel" dergisinde yer alan habere göre, 1982 yılında dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher ve Almanya Başbakanı Helmut Kohl'un Bonn'daki görüşmesi sırasında, Kohl, Thatcher'a Almanya'nın büyük oranda Türk'ü geri gönderebileceğini çünkü hepsinin asimile edilemediğini kaydetti.

Der Spiegel'in yayınladığı iki liderin görüşmesinin içeriği İngiliz hükümeti tarafından 30 yılı dolduğu için gizliliği ortadan kalkan ve kamuoyuna açıklanan belgeler arasında.

Habere göre, Kohl, “gelecek dört yıl içinde Türklerin sayısının yüzde 50 azaltılması gerektiğini ancak bunu kamuoyunda açıkça dile getiremediğini” ifade etti. Kohl'un ayrıca, “Almanya için şu anki kadar Türk'ü asimile etmenin imkânsız olduğunu” söylediği belirtildi.

'Farklı kültür'

Almanya İkinci Dünya Savaşı sonrası yaşanan ekonomik mucizenin ardından ülkedeki eleman açığını kapatmak için 1960'lı yıllarda Türkiye'den çok sayıda misafir işçi getirmişti. Aynı zamanda İtalya, Yunanistan, Portekiz, Tunus ve Yugoslavya'dan da göçmen işçiler geldi..

Yayınlanan gizli belgelere göre, Kohl "Almanya'nın Portekiz, İtalyanlar ve hatta Güneydoğu Asyalılarla da bir sorunu yok çünkü bu topluluklar iyi bir biçimde entegre oluyor” dedi.
 Zorunlu evliliklere atıfta bulunan Kohl sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Fakat Türkler farklı bir kültürdendi… (Batı) Almanya Doğu Avrupa'dan 11 milyon insanı entegre etti ancak onlar Avrupalıydı ve herhangi bir sorun teşkil etmediler.”

Şu anda Almanya'da üç milyon kadar Türk'ün yaşadığı tahmin ediliyor. Çoğu Türk ise Alman vatandaşı olmayı tercih etti. 82 milyon nüfuslu Almanya'da toplam 7 milyon göçmen bulunuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-08-2013 10:35 - 920 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım